Açık Lise Öğrencilerine Ek Sınav Hakkı - Son Dakika
Yerel

Açık Lise Öğrencilerine Ek Sınav Hakkı

Açık Lise Öğrencilerine Ek Sınav Hakkı

Şartları taşıyan Açık Lisesi öğrencilerine mezun olma şansı tanındı.

30.06.2016 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şartları taşıyan Açık Lisesi öğrencilerine mezun olma şansı tanındı. Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce 24 Temmuz 2016 Tarihinde Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilecek durumda olup belirlenen şartları taşıyanlara Ek Sınav Hakkı verileceği duyuruldu.

Merkez Müdürü İsmail Damar tarafından yapılan açıklamada "Ek sınav müracaatları 02 - 08 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılacak olup Açık Öğretim Lisesinde toplam dönemi 8 ve üzeri, toplam kredisi 157 ve üzeri öğrencilik durumu; aktif, donuk ve silik olan öğrencilerimiz katılabileceklerdir." Dedi. Yapılan açıklamada Ek sınavın 24 Temmuz 2016 Pazar günü 32 il merkezinde yapılacağı ve bu merkezler arasında Balıkesir ın de yer aldığı bildirildi. Ek sınava katılacak öğrencilerin 2-8 Temmuz 2016 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerektiği, ek sınava başvuracak öğrencilerin ilgili banka şubelerine belirtilen tarihler arasında (T.C Ziraat Bankası, T.C. Vakıflar Bankası, T.C. Halk Bankası ) T.C kimlik numarası ile 30 TL ek sınav başvuru ücretini mutlaka ek sınav için açılan hesaba yatırmaları gerektiği ve yine bu öğrencilerin 9 Temmuz 2016 tarihi (saat 12: 00'a) kadar sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve varsa sınav merkezlerini güncellemeleri gerekmektedir." denildi.

Damar "2-8 Temmuz 2016 tarihleri arası bayram tatiline denk geldiğinden Açık Lise Öğrencilerinin Ders Seçme ve Sınav Merkezi Tercih işlemlerini internet üzerinden şifrelerini kullanarak yapacaklar. Şifrelerini bilmeyen ya da giriş işlemi hakkında bilgi almak isteyenlere 1 Temmuz 2016 mesai saati sonuna kadar merkezimizde gerekli eğitim ve yardım yapılacaktır. Yine Açık Öğretim Lisesinden yapılan duyuruda öğrencilerimiz ek sınav ücretini yatırdıkları gün bitiminden yaklaşık bir saat sonra öğrencilik durumları sistem tarafından aktif hale getirileceği duyurulmuş olup, öğrencilik durumu aktif hale gelen öğrencilerimiz sınava gireceği merkezi aşağıdaki Açık Öğretim Lisesi Sistemi üzerinden 32 il merkezlerinden birini mutlaka seçerek ek sınava girebileceklerdir." Dedi. Ayrıca Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerinin ayrıntılı bilgiyi Açık Öğretim Lisesinin http://www.aol.meb.gov.tr/ adresinden edinebilecekleri bildirildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Açık Lise Öğrencilerine Ek Sınav Hakkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement