Bekir Bozdağ: Yeni Kanunun Trafik Sigortasında Makul İniş Sağlayacağını Tahmin Ediyoruz - Son Dakika
Ekonomi

Bekir Bozdağ: Yeni Kanunun Trafik Sigortasında Makul İniş Sağlayacağını Tahmin Ediyoruz

Bekir Bozdağ: Yeni Kanunun Trafik Sigortasında Makul İniş Sağlayacağını Tahmin Ediyoruz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni zorunlu trafik sigortası kanunu ile, şirketlerin yeniden değerlendirme yapacağını primlerde makul bir inişi sağlanacağını tahmin ettiğini söyledi.

24.03.2016 10:59  Güncelleme: 12:01

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, son dönemde yüksek orandaki prim artışlarıyla gündeme gelen zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını ve düzenlemenin TBMM'ye gönderildiğini açıkladı.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında milletvekillerin sorularına cevap veren Bakan Bozdağ, zorunlu trafik sigortasıyla ilgili fahiş artış olduğu eleştirilerine katıldığını belirtti.

KANUN DEĞİŞECEK

Bozdağ, konunun çözümüne yönelik olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında bir toplantı yapıldığını hatırlatarak, "Ben de o toplantıya katıldım. 3 maddelik bir kanun değişikliği yapılıyor. Şu anda zannedersem TBMM Plan Bütçe Komisyonuna sevk edilecek bir kanun tasarısının içerisine konacak, ondan sonra sigorta şirketlerinin bu alandaki şikayetlerini yeniden değerlendirme durumu olacak.

"KANUNA GÖRE ŞİRKETLER DÜZENLEME YAPACAK"

Kanun otomatik ilgilendirmeyecek ancak sigorta şirketlerinin muallakta olan alacaklarından bahsediliyor. Bu alacaklar 1,8 iken 7,5'a çıkmış. Çok büyük bir artış var. O sıkıntıdan kaynaklandığı ifade edildi.

"PRİMLERİN UCUZLAYAAĞINI TAHMİN EDİYORUZ"

Bu düzenlemenin bu konuda makul bir inişi sağlayacağını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bekir Bozdağ: Yeni Kanunun Trafik Sigortasında Makul İniş Sağlayacağını Tahmin Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • gariban : milleti soyuyonus hepinisin allah belasını versin allahtan korkmayanlar 15 1 Yanıtla
  • emrah: olmaz boyle vay halimize düşene vur 11 1 Yanıtla
  • MUSTAFA: HERGÜN GÜNDEME GETİRİYORLAR AMA İCRAT YOK SEÇİM OLSA BU İŞ ÇABUK YÜRÜR AMA REFERANDUMA GİDECEK OLURSAK BU İŞLER TAMAMDIR BEKLEYİN VATANDAŞIM 10 1 Yanıtla
  • mmmlkt msls: şu kanun değişikliğini birde evinin tapusununu alamayanlara yada staj sigortası mağdurlarına yapsanız. 4 1 Yanıtla
  • resul yıldırım : yeni tip raporlarda hiç ehliyetsiz ve alkolsüz kişiye rastlanmıyor. onun için rapor yine polis tarafından tutulması lazım. 4 1 Yanıtla

Advertisement