Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş'ten 'İnsan Öğesi' Vurgusu - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş'ten 'İnsan Öğesi' Vurgusu

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş\'ten \'İnsan Öğesi\' Vurgusu

Diyarbakır'da düzenlenen 'Disiplin ve Komisyon İşlemleri' konulu eğitim seminerine katılan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, insan öğesinin yeterli olmadığı durumlarda idarenin en geniş mali ve fiziki imkanlarla donatılmasına ve en geniş hukuki yetki verilmesine rağmen görevini başarıyla yerine getirmesinin mümkün olmadığını söyledi.

16.04.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da düzenlenen 'Disiplin ve Komisyon İşlemleri' konulu eğitim seminerine katılan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, insan öğesinin yeterli olmadığı durumlarda idarenin en geniş mali ve fiziki imkanlarla donatılmasına ve en geniş hukuki yetki verilmesine rağmen görevini başarıyla yerine getirmesinin mümkün olmadığını söyledi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Disiplin ve Komisyon İşlemleri' konulu eğitim seminerlerinin beşincisi Diyarbakır'da düzenlendi. Seminere Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Hayati Karaaslan, bölgede görev yapan savcı ve hakimler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan seminerin açılış konuşmasını Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş yaptı. İdarenin görevlerinin başarıyla yerine getirebilmesinin insan öğesinin yeterli kişilerden oluşmasına bağlı olduğunu belirten Menteş, Öyle ki, insan öğresi yeterli değilse, idare en geniş ölçüde mali ve fiziki imkanlarla donatılsa ve kendisine en geniş hukuki yetki verilmiş olsa bile, görevlerini başarıyla ve gereği gibi yerine getirebilmesi mümkün olmaz dedi.

Devlet memurlarının çalıştığı kurumun iç düzenini bozmaya yönelik disiplin suçu oluşturacak davranışlarına ve bunlara verilecek cezalara da değinen Menteş, Uygulamada disiplin soruşturmalarının yürütülmesinde ve disiplin kurullarına intikal ettirilen dosyalarda ve komisyon atamalı personelin komisyonlar aracılığıyla yürütülen işlemlerinde eksiklikler bulunduğu, disiplin evraklarında tüm tanıkların dinlenmediği, delillerin toplanmadığı, suç tarihlerinin tespit edilmediği, yapılan soruşturmalar sırasında zamanaşımı sürelerine uyulmadığı ve ilk derece adli yargı ile idari yargı adalet komisyonlarınca karar alınmaksızın soruşturma raporu ve eklerinin Bakanlığımıza gönderildiği görülmektedir. Uygulamada görülen bu sıkıntılar nedeniyle eğitim seminerlerine ihtiyaç duyulmuşturdedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş'ten 'İnsan Öğesi' Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement