Adalet Bakanlığından "Anadolu Atayün" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanlığından "Anadolu Atayün" Açıklaması

Adalet Bakanlığından, bir dava duruşması için Ankara'dan Mersin'e sevk edilen tutuklu Anadolu Atayün'ün misafir tutuklu olarak yerleştirildiği odasında yemek yemesi için uygun ortamın bulunmadığı ve klozet üzerinde yemek yemek zorunda bırakıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

23.01.2016 17:56

Adalet Bakanlığından, bir dava duruşması için Ankara'dan Mersin'e sevk edilen tutuklu Anadolu Atayün'ün misafir tutuklu olarak yerleştirildiği odasında yemek yemesi için uygun ortamın bulunmadığı ve klozet üzerinde yemek yemek zorunda bırakıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Alaturka işkence" ve "Klozette yemek" başlığı ile yayınlanan habere konu olayın gerçekle ilgisinin olmadığı belirtildi.

Bahse konu tutuklu Anadolu Atayün'ün Sincan 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olarak bulunduğu, 12 Ocak tarihinde bir duruşma davasına katılımı için Mersin'e sevk edildiği vurgulanan açıklamada, adı geçen kişinin Mersin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda misafir tutuklu konumunda olması nedeniyle, daha önce ilk kez kuruma giriş yapan tüm hükümlü ve tutuklular gibi geçici odaya yerleştirildiği kaydedildi.

Dilekçe yazıp müşahade odasında kalmak istemiş

Tutuklunun yerleştirildiği geçici odada kalamayacağını beyan etmesi ve yazdığı "kendi rızam ve isteğimle müşahede odasında tek kalmak istiyorum" şeklinde muhteviyata sahip 12 Ocak tarihli dilekçesine istinaden gözlem odasına yerleştirildiğinin altı çizilen açıklamada, şöyle denildi:

"Adı geçen tutuklu, kendi isteğiyle bu odaya konulmasına rağmen sanki idare tarafından zorla bu odalara yerleştirildiği ve tecrit uygulandığı iddiası tamamen gerçek dışıdır. Tutuklunun yazılı talebi ile kalmış olduğu gözlem odasında ısınma için kalorifer ve yerden 60 santimetre yükseliğinde normal tek kişilik yatak olup iddia edildiği gibi yere serili bir yatak değildir. Odada tuvalet ve banyo gibi günlük ihtiyaçların karşılanabileceği ayrı bir bölme bulunmaktadır. Tutuklunun odasında yemek yemesi için uygun ortam bulunmaktadır, klozet üzerinde yemek yemek zorunda bırakılması söz konusu değildir.

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun çerçevesinde ceza infaz kurumlarında barındırılan hükümlü ve tutuklulara ırk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, doğum, felsefi inanç, milli veya sosyal köken ve siyasi veya diğer fikir yahut düşünceleri ile ekonomik güçleri ve diğer toplumsal konumları yönünden ayırım yapılmaksızın ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınmaksızın infaz sistemi uygulanmaktadır. Kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik haberler gazetecilik etik ilkeleriyle bağdaşmamakta ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanlığından 'Anadolu Atayün' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement