Adana'da Hissedilen Sıcaklık 52 Derece - Son Dakika
Güncel

Adana'da Hissedilen Sıcaklık 52 Derece

Adana\'da Hissedilen Sıcaklık 52 Derece

Adana'da termometreler sıcaklığı 43 derece gösterirken, nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 52 derece olduğu öğrenildi.

26.08.2014 14:17  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da termometreler sıcaklığı 43 derece gösterirken, nem ile birlikte hissedilen sıcaklığın 52 derece olduğu öğrenildi.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası, Adana'da daha fazla hissediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana'da günün en yüksek sıcaklığını 39 derece olarak ölçtü, ancak termometreler Adana'da sıcaklığı 43 derece olarak gösterdi. Ayrıca yüzde 51 oranında nem olmasından dolayı hissedilen sıcaklık ise, Meteoroloji Genel Müdürülüğü ölçümlerine göre 52 dereceye kadar çıktı. Hissedilen sıcaklığın 52 dereceye kadar çıktığı Adana'da, işi olmayan vatandaşlar sokağa çıkmıyor. Sokağa çıkan vatandaşlar da şemsiye kullanıyor ya da park ve bahçelere giderek ağaç gölgesinde bekliyor. Vatandaşlar parklarda bulunan sudan içerek serinlemeye çalışıyor. Parklarda, ağaç gölgelerinde bile terleyen vatandaşların ellerindeki kağıtları yelpaze olarak kullandığı görüldü. İnsanların yanı sıra sıcaktan etkilenen köpekler de ağaç gölgelerinde uyuya kaldı. Ağaç gölgesinde oturan bir vatandaş, 15 Temmuz'dan sonra Adana'nın çok sıcak olduğunu belirtti. Başka bir vatandaş ise astım hastası olduğunu, ancak parka gelerek serinleyebildiğini söyledi.

Adana'nın gecekondu mahallelerinde oturan ailelerin çocukları ise sıcaktan bunalarak DSİ'ye ait sulama kanallarında serinlemeyi tercih etti. Bu yıl Adana'da 27 kişinin boğularak hayatını kaybetmesine rağmen, çocuklar tehlikelere rağmen köprüden kanala atlayıp serinliği yaşadı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Hissedilen Sıcaklık 52 Derece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement