Adana'da Kentsel Dönüşüm Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Adana'da Kentsel Dönüşüm Beklentisi

Adana\'da Kentsel Dönüşüm Beklentisi

ATO Meclis Başkanı Kulak: "Adana’nın kentsel dönüşümle artık varoş görünüşünden çıkıp büyük bir kent görüntüsü oluşturmasını istiyoruz”

15.07.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana'nın kentsel dönüşümle artık varoş görünüşünden çıkıp büyük bir kent görüntüsü oluşturmasını istediklerini bildirdi.

Kulak, yazılı açıklamasında, Adana'nın bir tarafına bakıldığında Türkiye'nin en gelişmemiş bölgesi görülürken diğer tarafına bakıldığında en gelişmiş, en kültürlü bölgesinin görüldüğünü, bu durumun da yatırım için gelenlerin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına neden olduğunu kaydetti.

Kulak, Adana ve çevresinin kara, hava, deniz ve tren ulaşımlarıyla, köklü dinamikleriyle çok ciddi bir dağıtım noktası olduğunu, çok kısa sürede Marmara Bölgesi'ne alternatif son derece önemli bir megapol haline gelebileceğini belirtti.

Yerel yöneticilerinden öncelikli beklentilerinin Adana'nın artık bir kent görünümüne kavuşması olduğunu kaydeden Kulak, "Adana'da öncelikli olarak bu dönem, büyükşehir belediye başkanımızdan ve diğer ilçe belediye başkanlarımızdan beklentimiz Adana'nın artık bir kent görünümü içerisine girmesidir. Kimlik kazanması ve var olan kimliğini güncellemesidir. Adana'nın  kentsel dönüşümle artık varoş görünüşünden çıkıp büyük bir kent görüntüsü oluşturmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yatırım için kente gelecek sermayenin yaşanılır bir cevre ve modern bir kent de aradığını vurgulayan Kulak, kentteki tüm sorumlu kurumların bunu dikkate alıp, el birliği ile çalışması halinde Adana'nın önünün açılacağını belirtti.

Sektörel ihtisas bölgeleri

Kulak, kente yatırımcı gelmesinda sektörel ihtisas bölgelerin de önemli olduğunu belirterek, "Sektörel olarak baktığımızda Adana tekstille, pamukla, tarımla anılır. Bunların en iyi şekilde değerlendirilmesi için fiziki alt yapının oluşturulması, kümelenmenin tamamlanması, ihtisas bölgelerinin oluşturulması gerekir. Sektörel ihtisas bölgeleri Adana'ya doğrudan yatırımcının gelmesini sağlayacaktır. Sanayici için cazibe merkezi haline gelecektir." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Kentsel Dönüşüm Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement