Adana'da Nevruz Kutlamasına İzin Yok - Son Dakika
Güncel

Adana'da Nevruz Kutlamasına İzin Yok

Adana\'da Nevruz Kutlamasına İzin Yok

Adana'nın Dağlıoğlu Mahallesi'nde izinsiz nevruz kutlaması yapmak için toplananlara polis biber gazı ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti, eylemciler de polise taş attı.

20.03.2016 13:00

Adana'nın Dağlıoğlu Mahallesi'nde izinsiz nevruz kutlaması yapmak için toplananlara polis biber gazı ve TOMA ile su sıkarak müdahale etti, eylemciler de polise taş attı.

Sabah erken saatlerden itibaren Dağlıoğlu ve Şakirpaşa mahallelerinde toplanmaya başlayan PKK yandaşları, Karasu Kavşağı'nda nevruz kutlaması yapılacağını duyurarak, katılım için çağrı yaptı. BDP'liler de aynı bölgede toplanmaya başladı. HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş da bir süre partilileri ile halay çekti.

Bu arada bazı ara sokaklar eylemciler tarafından barikat kurularak kapatılmak istendi. Polis, barikat kurmak isteyenlere biber gazı ve su sıkarak müdahale etti. Polis, Karasu Kavşağı'nda yapılacağı söylenen yasadışı nevruz kutlaması alanına gitmeye çalışan gruplar ve HDP'ye ait seçim otobüsünün de geçişine  izin vermedi. Polis, uyarıyla dağılmak istemeyenleri su ile dağıtmaya çalıştı. Polis helikopteri, yasadışı eylem düzenlenebilecek mahallelerin üzerinde uçarak, İl Emniyet Müdürlüğü'ne istihbarat aktardı. Ayrıca bugün Adana'nın PTT 1'inci Lig'de oynayan takımları, Adanaspor ve Adana Demirspor arasındaki derbi nedeniyle polis kent genelinde alarma geçti.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Nevruz Kutlamasına İzin Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement