Adana'da Yaşlı Çiftin Öldüğü Kaza Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'da Yaşlı Çiftin Öldüğü Kaza Davası

Adana'da kamyon ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu yaşlı karı kocanın ölümüne, 9 yolcunun da yaralanmasına neden oldukları öne sürülen tutuklu 2 şoförden tali kusurlu bulunan kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu tahliye edildi.

19.07.2016 11:42

Adana'da kamyon ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu yaşlı karı kocanın ölümüne, 9 yolcunun da yaralanmasına neden oldukları öne sürülen tutuklu 2 şoförden tali kusurlu bulunan kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu tahliye edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık şoförler Eyüp Çağatay (22), Mehmet Hacıömeroğlu (22) ile mağdur ve müştekilerin avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu Başkanlığından trafik kazası ile ilgili hazırlanan raporun geldiğini belirterek, raporda, minibüs şoförü Eyüp Çağatay'ın asli, kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu'nun ise tali kusurlu olduğunun bildirildiğini söyledi.

15'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen şoförlerden minibüs şoförü Eyüp Çağatay, hızla geldiğini iddia ettiği kamyonun sol tarafından minibüse vurduğunu ifade ederek, "Kamyon minibüsü sürükledi. Eğer hızlı gitseydim arabam takla atardı. Yaralılarla birlikte araçta sıkıştım. Ayrıca kamyon şoförü bize yardım edeceğine olay yerinden kaçmıştır. Ambulans çağırsaydı belki ölüm olmayacaktı. Kamyon yavaş gelseydi çarpışmaktan kurtulabilirdik." dedi.

Kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu ise daha önceki savunmasında minibüsün hızlı olduğunu görmesiyle birlikte frene bastığını tekrarlayarak tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, kamyon şoförü Hacıömeroğlu'nu kazada tali kusurlu olması nedeniyle tahliye ederken, minibüs şoförü Çağatay'ın ise tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma, mağdurların ifadelerinin alınması için ertelendi.

Ali Hocalı Mahallesi'nde 26 Ocak 2016'da meydana gelen trafik kazasında Eyüp Çağatay'ın kullandığı 01 M 0407 plakalı yolcu minibüsü ile Mehmet Hacıömeroğlu yönetimindeki 31 ZK 278 plakalı kamyon çarpışmış, kazada minibüste yolcu olarak bulunan Mehmet (89) ve eşi Fatma Derelioğlu (78) çifti yaşamını yitirmiş, 9 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da Yaşlı Çiftin Öldüğü Kaza Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement