Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Adana'daki Cinayet Davası

Yargıtay, Adana'da birlikte yaşadığı kişiyi, kızını taciz ettiği iddiasıyla uyuduğu sırada öldüren kadına, yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını fazla bularak kararı bozdu.

07.07.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay, Adana'da birlikte yaşadığı kişiyi, kızını taciz ettiği iddiasıyla uyuduğu sırada öldüren kadına, yerel mahkemenin verdiği hapis cezasını fazla bularak kararı bozdu.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesinde, nikahsız birlikte yaşadığı Emrullah Baykuş'u tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Derya Işık, 14 Mayıs 2014'te "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkeme heyeti, Işık ve kızının anlattıklarını gerçekçi ve inandırıcı bulmayarak "haksız tahrik ve iyi hal" indirimi yapmamıştı.

Işık'ı savunan Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu, mahkemenin verdiği cezayı fazla bularak, "haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin" uygulanması için karara itiraz etti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, itirazı yerinde bularak kararı bozdu. Kararda, Işık'ın, Emrullah Baykuş'u uykusunda öldürmesi nedeniyle "beden bakımından kendisini savunamayacak kişiyi öldürme" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması ve sanık için kızının taciz edilmesi nedeniyle de haksız tahrik ile iyi hal indirimlerinin uygulanması istendi.

Yargıtayın bozma kararına göre, Işık'a verilecek hapis cezasının 15 yıla kadar düşebileceği bildirildi.

Işık, 6 Eylül'de yerel mahkemede yeniden hakim karşısına çıkacak.

Yüreğir'de tarım işçiliği yapan Derya Işık, 8 Mart 2013'te nikahsız yaşadığı Emrullah Baykuş'u, büyük kızlarına tacizde bulunduğu iddiasıyla uyurken başına tabancayla ateş ederek öldürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement