Oğlu Trafik Kazasında Ölen Muhtarın Üst Geçit Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Oğlu Trafik Kazasında Ölen Muhtarın Üst Geçit Mücadelesi

Oğlu Trafik Kazasında Ölen Muhtarın Üst Geçit Mücadelesi

Adana'da oğlunu trafik kazasında kaybeden Yeşiloba Mahallesi Muhtarı Ata Ürün, mahalleyi ikiye bölen D-400 karayoluna üst geçit yapılması için çalmadık kapı bırakmadı.

11.07.2015 17:40  Güncelleme: 09:52

Adana'da oğlunu trafik kazasında kaybeden Yeşiloba Mahallesi Muhtarı Ata Ürün, mahalleyi ikiye bölen D-400 karayoluna üst geçit yapılması için çalmadık kapı bırakmadı. Bu güne kadar sonuç alamayan Ata Ürün, "Vefat eden oğlum geri gelmeyecek biliyorum, ama en azından başka insanların canlarının yanmasın" dedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşiloba Mahallesi Muhtarı Ata Ürün'ün, 2 çocuğundan küçük olan Berkcan Ürün, 12 yaşındayken 2010 yılında, D-400 karayolunda karşıya geçmeye çalışırken kamyonun altında kalarak can verdi.

Oğlunu trafik terörüne kurban veren muhtarı Ata Ürün, 'başka canlar yanmasın, başka evlatlar trafik terörüne kurban verilmesin' diyerek yaya üst geçidi yapılması için harekete geçti.

Seyhan İlçe ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran Ata Ürün, Adana Valiliği'nden de yardım istedi. Yaptığı başvurular sonrasında çözüm yolunun Karayolları Bölge Müdürlüğü olduğunu öğrenen Ürün, Mersin'e kadar gidip, üst geçit için dilekçe verdi. 5 yıl boyunca mücadele veren Ata Ürün'ün bütün girişimleri sonuçsuz kaldı. Verdiği dilekçelerin karşılığında, yerel yönetimlerden aldığı cevap, 'Sorumluluk Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde' olan Ata Ürün, Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden ise, geçit yapılması için yeterli yaya ve araç trafiğinin oluşmadığının tespit edildiği karşılığını aldı.

Yaya geçidi yaptırabilmek için çalmadık kapı bırakmayan Ata Ürün, yaklaşık 40 bin nüfusa sahip olan mahalleyi D-400 Karayolu'nun ayırdığını belirterek, "Her gün sabah öğrenciler, isçi ve esnaflar bu karayolunda güneyden kuzeye, ya da kuzeyden güneye mutlaka geçiş yapıyor. Yaptığım sayımda, bu noktadan her gün 2-3 bin insan karşıya geçiyor. Otogar'ın önünde bir üst geçit var, Mersin yönünde başka da yok" açıklamasını yaptı.

Yaya üst geçidi için çalmadık kapı bırakmadığını ifade eden Ürün, aldığı cevaplar yüzünden direncinin kırıldığını ifade etti. Amacına ulaşıncaya kadar mücadelesine devam edeceğini vurgulayan Ürün, "Çalmadık kapı bırakmadım, aldığım cevaplar beni yordu, üzdü, ama bıkmadım, bıkmayacağım da. Biliyorum buraya yaya geçidi yapılınca oğlum geri gelmeyecek. Ben her gece trafik kazasında kaybettiğim evladımın yüzünü rüyalarımda görüyorum. İstiyorum ki, buraya yaya geçidi yapılsın, başka yavrular kazalarda can vermesin. Başka aileler benim yaşadıklarımı yaşamasın" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlu Trafik Kazasında Ölen Muhtarın Üst Geçit Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement