Adana Projelerini Konuşuyor" Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Adana Projelerini Konuşuyor" Çalıştayı

Adana Projelerini Konuşuyor" Çalıştayı

Adana Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek "Adana Projelerini Konuşuyor Çalıştayı" başladı.

11.03.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valiliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek "Adana Projelerini Konuşuyor Çalıştayı" başladı. Çalıştayda 137 kurum ve kuruluş tarafından hazırlanan 300 proje masaya yatırılacak.

Bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana'nın geçmişinde gerek bölgesinde gerekse Türkiye'de öncü illerden birisi olduğunu belirterek, ancak son zamanlarda kentin heyecanını kaybetmeye başladığını dile getirdi.

Gerek coğrafyasıyla gerekse de insani değerleriyle bölgesinde önemli bir yere sahip olan Adana'nın bu heyecanı yeniden kazanması ve yeniden lider bir kent haline gelmesi için bir dizi projeyi hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Vali Büyük, "Adana'nın bölgesinde etkili bir il olması için kendine ait projeleri derli toplu bir hale getirmesi gerek. Biz de valilik olarak buna katkı vermek istedik. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik ve şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Fatma Güldemet Sarı'nın başlattığı projelerle birlikte bütün kurumların koordinesini sağlayarak yürütülen işlerin hızlı ve düzgün yürümesi, hayata geçirilecek olanların ise bir an önce başlaması için bir çalışma yapmak istedik. Bu sayede kamu idaresine yeni bir soluk katmak da istedik" diye konuştu.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ertan Zibel, Türkiye'nin 2023 vizyonu ve 10. Kalkınma Programı çerçevesinde Adana'nın gelişmesi ve olması gereken yere çıkması amacıyla böyle bir çalıştayı düzenlediklerini söyledi. Farkı kurumların, fikirlerini ortaya koyarak bir yol haritası çıkarmak istediklerini dile getiren Zibel, "İlimizde bulunan 137 kamu kurum ve kuruluşu, hazırladıkları 300 projeyle çalıştayımıza katılıyor. Adana'nın gelişmesi için hazırlanan bu projeler masaya yatırılarak ortak bir yol haritası çıkarmayı ve çalıştay sonunda bir rapor yayınlamayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Projelerini Konuşuyor' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement