'Adım Adım' 1 milyon Lira Bağışa Koşuldu - Son Dakika
Güncel

'Adım Adım' 1 milyon Lira Bağışa Koşuldu

Türkiye'de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumu Adım Adım, 2 Mart Pazar günü düzenlenen Runtalya Maratonu'na 610 yardımsever sporcuyla katıldı.

06.03.2014 14:42

Antalya'da gerçekleşen Runtalya Maratonu'na katılan Adım Adım sporcuları, konuyu sosyal çevreleriyle paylaşarak; Turkiye Omurilik Felçliler Derneği TOFD, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı TEGV, Toplum Gönüllüleri Vakfı TOG, Anne Çocuk Vakfı AÇEV, TEMA Vakfı ve Buğday Derneği gibi önemli STK'lar adına bağış toplanmasına öncülük etti. Adım Adım, 2008 yılında bu yana yapılan yardımseverlik koşularında toplamda 6 milyon lira bağış toplanmasına aracılık etti.

Runtalya organizasyonunda son 7 yıldır 'Resmi Sosyal Sorumluluk Ortağı' olan ve 6 binin üzerinde üyesi ve takipçisi olan amatör sporcu oluşumu Adım Adım, bu yılki koşuya toplam 765 üyesi ile katıldı, 610 üyesi bu yarışta yardımseverlik koşusu yaparak bu yılki Runtalya Maratonu'nda şu ana kadar 1 milyon TL'ye ulaştı. Runtalya'nın en büyük koşucu kitlesi olan Adım Adım sayesinde her 5 koşucudan biri bu yıl 'iyilik peşinde' koştu.

Adım Adım'ın kaynak geliştirmeden sorumlu yöneticisi Renay Onur, "Adım Adım Oluşumu sayesinde bugüne kadar 2400 koşucu maratonlara katıldı. Yarışlar vasıtasıyla 40 bin kişiden bağış toplandı. Toplumun ilgisi yükseldikçe bağış miktarı da yükseliyor. Bu sayede daha fazla yardıma ihtiyacı olan kişiye ulaşıyoruz" dedi.

Spor, koşu, birliktelik, takım, yardım, destek, fark yaratmak gibi anahtar kelimeleri ortak paydasına alarak topluma katkıda bulunmak isteyen Adım Adım oluşumu, bu yılda en büyük toplu yardımseverlik etkinliklerinden biri olan Runtalya'ya katılarak en fazla bağışı toplamaya çalıştı.

Bu arada Runtalya'da koşarak TEGV'e bağışta bulunan şirketlerden biri de Schneider Electric. Şirket bu yıl Runtalya'ya tam 51 çalışanı ile katılarak; Adım Adım Oluşumuna katkıda bulundu. Ayrıca Microsoft, TEB, Borusan, Atos, Doğuş Otomotiv, Teleperformans ve Bilim İlaç gibi kurumlar da koşucu ekipleriyle katılarak Adım Adım ile birlikte 'İyilik Peşinde' koştular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Adım Adım' 1 milyon Lira Bağışa Koşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement