Adıyaman 5 Dilde Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Adıyaman 5 Dilde Tanıtılacak

Adıyaman, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın finansal desteğiyle oluşturulan profesyonel internet portalı ile dünyaya açıldı.

27.04.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın finansal desteğiyle oluşturulan profesyonel internet portalı ile dünyaya açıldı.

Sanal ortamda kentin tanıtımına katkı sağlayacak internet portalı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) binasında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Adıyaman'ın tarihi ve turistik mekanlarının multikopterle havadan ve karadan çekilen fotoğraflarının yer aldığı Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Japonca hazırlanan "www.adiyamanrehberim.com" adlı internet portalı, sinevizyon eşliğinde izletildi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, toplantıda, şehrin tanıtımından sosyo-ekonomik kalkınmasına kadar yoğun gayret sarf ederek her şeyi yaptıklarını söyledi.

Tanıtım portalının hazırlanmasının bir başlangıç olduğunu belirten Demirtaş, "Tarihi süreç içerisinde bugüne kadar birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan Adıyaman'ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla profesyonel bir çalışma gerçekleştirildi. Bu portal ile ilimizin tarihi ve kültürel alanda zengin birikimini doğru bilgi ve belgelerle yansıtarak, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında tanıtımını, profesyonel anlamda gerçekleştireceğiz" dedi.

Ankara ve İstanbul'da tanıtım günleri düzenlediklerini vurgulayan Demirtaş, Adıyaman'ın saklı potansiyelini harekete geçirmek amacıyla bu tür etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

Adıyaman'ın kültür ve turizm değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla tarihi ve turistik noktalarda restorasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Eski Kahta Kalesi'nin ihalesini gerçekleştirerek, yer teslimini yaptık. Önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanılacak. Perre Antik Kenti'nde başlattığımız çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Bu yıl içinde buranın da bitirilmesini hedefliyoruz. Adıyaman ile Nemrut Dağı arasını 32 kilometre kısaltacak Nemrut Kral Yolu'nu da 3 ay içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağız. Panorama Müzesi'nin de projesi bitirilerek önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak."

Toplantıya, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcıları ile kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman 5 Dilde Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement