Adıyaman'da "Terör ve Suriye" Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da "Terör ve Suriye" Konulu Konferans Düzenlendi

Besni ilçesinde Belediye ve GAP Gazeteciler Birliği tarafından organize edilen "Terör ve Suriye" konulu konferans düzenlendi.

02.04.2016 18:33

Besni ilçesinde Belediye ve GAP Gazeteciler Birliği tarafından organize edilen "Terör ve Suriye" konulu konferans düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü SODES toplantı salonunda düzenlenen konferansta konuşan Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Türkiye'de Kürt ile Türkün, Alevi ile Sünni'nin sorunun olmadığını en iyi yansıtacak örnek bir şehrin Besni olduğu konusunda iddialı olduklarını söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan uluslararası strateji uzmanı Ahmet Kıymaz, toplumsal olaylar ve sorunlar karşısında kendilerinin temel bakış açılarının Türk milletinin, Müslümanların ve tüm insanlığın yararını gözetmek ve bu yarar doğrultusunda olaylara ve sorunlara çözüm aramak olduğunu ifade etti.

Suriye'de ve diğer İslam ülkelerindeki mezhepsel farklılıkları, bütünleştiren İslam çerçevesinde ele alınmasının daha akılcıl bir yaklaşım olacağını vurgulayan Kıymaz, şunları kaydetti:

"İslam'ın tevhit anlayışı doğrultusunda ortak nitelikleri artırma anlayışına sahip olmak, böyle bir bilincin etkin hale gelmesini sağlamak Müslümanların daha çok yararına olacaktır kanaatindeyiz. DAEŞ'in temeli, Ürdünlü selefilerden Ebu Musab Zerkavi tarafından kurulan Cema'atül- Tevhid-ül Cihad örgütüdür. Zerkavi, Sovyet-Afgan savaşında Afganlıların yanında savaştı. Savaştan sonra bir ara Ürdün'e dönse de Afganistan'ın Herat şehri yakınlarında militan yetiştirmek amacıyla eğitim kampı kurdu. DAEŞ'in sahip olduğu silahlar arasında, taşıma ve saldırı helikopterleri, uçaksavar füze sistemleri, havan topları, ağır makineli tüfekler bulunmaktadır"

Programın sonunda Besni Belediyesi tarafından, konuşmacı Ahmet Kıymaz'a 1937 yılındaki Cumhuriyet kutlamalarında Besni esnafını resmeden tablo hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da 'Terör ve Suriye' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement