Adıyaman Yatırımlarla Göz Dolduruyor - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Yatırımlarla Göz Dolduruyor

Adıyaman Yatırımlarla Göz Dolduruyor

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve milletvekilleri Adıyaman’da son 1 buçuk yıl içerisinde yapılan yatırımları yerinde inceledi.

31.07.2014 17:26

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve milletvekilleri Adıyaman'da son 1 buçuk yıl içerisinde yapılan yatırımları yerinde inceledi.

Adıyaman'da son iki yıl içerisinde gerçekleştirilen eğitim, sağlık ve gençlik, spor yatırımları göz kamaştırıyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın göreve başlamasıyla birlikte Adıyaman'a getirilen devlet yatırımları yerinde incelendi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile beraber, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Salih Fırat, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yatırımları yerinde gördü.

Kamu yatımlarındaki incelemelerin ardından bir açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, "Bugün sayın Milletvekillerimizle birlikte Adıyaman'da yapımı devam eden kamu yatırımlarını gezdik. İlimizin dört bir tarafında toplumun ihtiyaç duyduğu çok önemli kamu yatırımlarımız devam ediyor. Bugün bu yatırımların üçte birini dahi gezmedik. Bu yatırımların ilimize kazandırılmasında başta sayın Başbakanımız olmak üzere, sayın Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bütün bu yatırımlar onların sayesinde oldu. Biz sadece işi takip ettik. İl genelinde başlattığımız eğitim seferberliği kapsamında inşa edilen okullarımızın büyük bir kısmı bu yıl eğitim ve öğretime kazandırılacak. Sadece gelecek yıla 5 okulumuz kalıyor. Onlar da lise düzeyinde olan okullarımız. Şehrimiz her geçen gün büyüyüp, gelişiyor. Son iki yılda yapmış olduğumuz okul ve derslik kadar daha derslik yapılırsa Adıyaman'ın eğitim problemini çözeceğimizi düşünüyorum. Bu yatırımların ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

"ADIYAMAN ŞANTİYE ALANINA DÖNÜŞTÜ"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise, Adıyaman'ın her tarafından inşaatların yükseldiğini ve Adıyaman'ın şantiye alanına döndüğünü belirterek, "Adıyaman merkezinde devam eden ve bitmek üzere olan yatırımları geziyoruz. Adıyaman şantiye alanına dönüşmüş. Her taraf inşaat, her taraf bizim geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızın geleceği olan derslikler, pansiyonlar, spor sahaları ve sosyal alanlar. Bir kısmı gezebildik. Hepsini gezebilsek, her tarafın inşaatlarla dolu olduğunu görebiliriz. Yapılan yatırımlara bir örnek vermek istiyorum. 2002 yılına kadar 79 yıl boyunca Adıyaman toplamında yapılan derslik sayısı 3 bin 200 iken, biz sadece son iki yılda 990 derslik yapmışız. 2012-2014 yılları arasında sadece milli eğitime harcanan toplam yatırım tutarı 150 milyon TL'dir. Adıyaman'a feda olsun. Adıyaman hizmetin en iyisine layıktır. Bu istikrarın devam etmesi adına bu yatırımlar katlanarak devam edecek. Diğer alanda çok büyük yatırımlar var. Adıyaman'ın önü açık, geleceği parlaktır. Adıyaman kabuğunu kırdı. Bu eğitim imkanlarıyla birlikte son bir iki senede üniversite yerleştirmelerinde atağa kalktı.

Eğitimdeki gelişme, fiziki mekanlardaki gelişmeler, Valimizin çok yoğun gayretleri ve emekleri, milletvekili arkadaşlarımızın ve teşkilatımızın gayretleri ile bu noktalara geldik. Bu birliktelik olduğu sürece daha iyi yerlere gelecektir. Adıyaman'a hak ettiği yatırımlar yapılıyor. Geçmişle kıyas edilemeyecek düzeyde yatırımlarda muazzam bir artış var. Nereye bakarsanız bakın AK Partinin mührünü görmek mümkündür" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman Yatırımlarla Göz Dolduruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement