Adliyede Tecavüz Duruşması Öncesi Protesto Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Adliyede Tecavüz Duruşması Öncesi Protesto Gösterisi

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde geçen yıl 13 yaşındaki Ö.Y.'ye tecavüz etmekle suçlanan 4'ü tutuklu, 8 sanığın yargılandığı Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesinde Kocaeli Kadın Platformu üyeleri protesto gösterisi yaptı.

15.04.2014 11:51

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde geçen yıl 13 yaşındaki Ö.Y.'ye tecavüz etmekle suçlanan 4'ü tutuklu, 8 sanığın yargılandığı Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesinde Kocaeli Kadın Platformu üyeleri protesto gösterisi yaptı. Adliye binası önünde önünde toplayanan platform üyeleri 'Tecavüzü aklama, suça ortak olma' pankartı açtı.

Gölcük'te geçen yıl Haziran ayında 13 yaşındaki Ö.Y.'nin, okulda arkadaşlarına bazı kişilerle cinsel ilişkiye girdiğini anlatması, çocukların da bunu öğretmenlerine bildirmesi üzerine ortaya çıkan olay polise ihbar edildi. Bunun üzerine başlatılan soruşturmada Ö.Y. ile ilişkiye girdikleri ileri sürülen biri astsubay 24 kişi gözaltına alındı. Açılan davanın bugüne kadar yapılan duruşmaları sonunda sanık sayısı 4'ü tutuklu 8 kişiye düştü. Bir önceki duruşmada şüphelilerden Ş.T., S.A., E.D. ve İ.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 4 sanığın tutuklu yargılanması kararlaştırıldı.

'TECAVÜZÜ AKLAMA, SUÇA ORTAK OLMA'

Bugün Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşma öncesinde adliye önünde toplanan yaklaşık 20 kişiden oluşan Kocaeli Kadın Platformu üyeleri protesto gösterisi yaptı.

Platform üyeleri ellerinde 'Tecavüzü aklama suça ortak olma' yazılı pankart açtı. Platform adına konuşan Leyla Sakın şunları söyledi:

"Kocaeli Kadın Platformu olarak isyanımızı daha da büyütüyor ve erkek adalet değil gerçek adalet sağlayınıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Şiddete, baskıya, eşitsizliğe karşı çıkıyor, susmuyoruz. İktidara, eril zihniyetine sesleniyoruz siz kadın katillerini tecavüzcüleri korumaya devam edin, biz de her fırsatta teşhir etmeye ve mücadelemize sürdürmeye devam edeceğiz. Susmuyoruz ve bu işin peşini bırakmayacağız." - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adliyede Tecavüz Duruşması Öncesi Protesto Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement