Afad'dan Sanayi Kuruluşlarına 'Afete Hazırlık' Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Afad'dan Sanayi Kuruluşlarına 'Afete Hazırlık' Eğitimi

Afad\'dan Sanayi Kuruluşlarına \'Afete Hazırlık\' Eğitimi

Büyük endüstriyel kazaların olası can ve mal kayıplarının önlenmesi, etkilerinin en aza indirilmesini sağlamak amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan 'Afete Hazır Türkiye' projesi Kocaeli'den başladı.

18.09.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük endüstriyel kazaların olası can ve mal kayıplarının önlenmesi, etkilerinin en aza indirilmesini sağlamak amacıyla Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan 'Afete Hazır Türkiye' projesi Kocaeli'den başladı. İkinci ayağı İstanbul'da gerçekleştirilecek ve önümüzdeki yıl da devam edecek proje kapsamında 700 büyük sanayi kuruluşuna eğitim verilecek.

AFAD'ın büyük endüstriyel kazaların önlenmesine yönelik düzenlediği, Avrupa Birliği'nde 'Seveso II Direktifi' olarak bilinen 'Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde 'Üst Seviyeli ve Alt seviyeli' kuruluşların iş güvenliği uzmanları, bakım personeli, proses mühendisleri, enstrüman mühendisleri gibi teknik personele yönelik hazırlanan eğitim, Halkbank'ın sponsorluğunda Kocaeli'de gerçekleştiriliyor. AFAD, Afete Hazır İşyeri ile 17 Ağustos Depremi'nde ve farklı zamanlarda tecrübe ettiği büyük sanayi kazalarını önlemeyi hedefleyen Büyük Endüstriyel Kazalar Eğitimi'nin ilkini 17 Ağustos Marmara Depremi'nin merkez üssü olması nedeniyle Kocaeli'de gerçekleştirme kararı alırken, ikinci ayağına ise İstanbul'da devam edecek. Kocaeli Sanayi Odası'nın ev sahipliğindeki eğitime 47 kamu, kurum, kuruluş ve 95 kursiyer katılıyor.

Eğitim, 2 yılı kapsayan ve her biri 12 gün süren 8 programdan oluşuyor. Afete Hazır İşyeri projesi kapsamında yapılacak Büyük Endüstriyel Kazalar Eğitimi'nin ilk 2 programı 2014 yılında, 6 programı ise 2015 yılında gerçekleştirilecek.

Proje ile ilgili konuşan AFAD Eğitim Merkezi Müdürü Akın Erdoğan, "8 eğitimle yaklaşık 700 büyük endüstri tesisine ulaşmayı ve bu eğitimlerle kurumsal kazanımlar elde etmeyi amaçlıyoruz. Risk yönetimine geçişin temelini atmak için Türkiye'yi afete hazır bir hale getirme iddiası ile hareket ediyoruz" dedi. - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afad'dan Sanayi Kuruluşlarına 'Afete Hazırlık' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement