Afganistan'da Çatışma: 7 Ölü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Çatışma: 7 Ölü

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab şehrinin Şirin Tagab ilçesinde, Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 7 kişi hayatını kaybetti.

12.12.2014 12:52  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab şehrinin Şirin Tagab ilçesinde, Taliban militanlarıyla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 7 kişi hayatını kaybetti.

Şirin Tagab Kaymakamı Said Lokman Guharyak, alışveriş için ilçe merkezine gelen sivil polislerin, Şirin Tagab'ın Den Taş bölgesindeki evlerine dönüşü sırasında militanların saldırısına uğramalarının ardından çatışma çıktığını söyledi.

Çatışmada, 2 militanla 5 sivil polisin yaşamını yitirdiğini ifade eden Guharyak, bir polisin de yaralandığını, takviye ekibin bölgeye ulaşmasıyla diğer militanların kaçtığını kaydetti.

Taliban'dan henüz bir açıklama yapılmazken, ülkede genelinde terör olayları devam ediyor. Faryab'ın Türkmenistan sınırındaki Korgan ilçesinde de önceki gün düzenlenen saldırıda iki polis hayatını kaybetmişti.

Öte yandan dün akşam saatlerinde başkent Kabil'deki Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen intihar saldırısında, bir kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi de yaralanmıştı. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Çatışma: 7 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement