Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı - Son Dakika
Yerel

Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün ailesine taziyede bulundu.

02.03.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün ailesine taziyede bulundu.

Şehidin Adalet Mahallesi'ndeki evine yaptığı ziyarette Şahin'e Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Samsun Emniyet Müdürü Vedat  Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen eşlik etti.

Vali Şahin, şehidin babası Hüseyin, annesi Döndü, eşi Nurgül Şengül ve yakınlarına başsağlığı diledi.

"O tek benim evladım değil, Türkiye'nin ve dünyanın evladı" diyen baba Şengül, şöyle devam etti:

"Ben onu seve seve güvenliğimizi sağlamak  için gönderdim. O orada görev yaptı biz burada rahat rahat yaşıyoruz. Oğlum şehit olduğu için gurur duyuyorum. Oğlum diyordu gitmeden önce  'Baba ben şehit olacağım' diye. Vatanım milletim sağolsun diyorum. O Talibanlara da dimdik durarak  onların gözlerini oyacağım adeta. Devletim ve milletim sağolsun."

Şehit babasının sözleri üzerine Şahin, "Devletimiz büyük bir ülke bunların üstesinden gelecektir. Sadece Türkiye değil, yurt dışında da bir askerlerimiz var. Allah onları da muhafaza etsin"  ifadesini kullandı.

Vali Şahin, şehit cenazesi sırasında şehir dışında olduğu için törene katılamadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afganistan'da Türk Askerlerinin Bulunduğu Araca Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement