Afganistan'da Yeni Kabinenin Kurulması - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da Yeni Kabinenin Kurulması

KABİL (AA) – Afganistan Parlamentosu, Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından Savunma Bakanı adayı olarak belirlenen Masoom Stanikzai'yi reddetti.

04.07.2015 15:20

KABİL (AA) – Afganistan Parlamentosu, Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından Savunma Bakanı adayı olarak belirlenen Masoom Stanikzai'yi reddetti.

Stanikzai, Savunma Bakanı olabilmesi için 107 oy alması gerekirken, parlamentoda bulunan 213 milletvekilinden sadece 84 oy aldı.

Geçen ay devlet başkanı Gani tarafından Savunma Bakanı adayı olarak gösterilen Stanikzai, ayni zamanda Savunma Bakan Vekili olarak da atanmıştı.

Afganistan Parlamentosunda 249 sandalye bulunuyor. Bir adayın parlamento tarafından kabul edilebilmesi için oylamaya katılanların yüzde 50'sinden daha fazlası kadar oy alması gerekiyor.

Afganistan'da yaklaşık 10 ay önce, zorlu bir devlet başkanlığı seçimi sürecinin ardından ABD'nin girişimleri sonucu kurulan Ulusal Birlik Hükümeti'nin kalan son bakan adayı olan Stanikzai, parlamentodan güvenoyu alamadığı için bir bakanlık vekaletle yürütülüyor.

Devlet Başkanlığından Stanikzai'in yerine parlamentoya yeni bir ismin ne zaman sunulacağıyla ilgili bilgi verilmedi.

Devlet Başkanı Gani, 4 ay önce 16 bakanlık için belirlediği isimleri parlamentoya sunmuş ve güvenoyu almıştı. Gani ve seçimdeki rakibi Abdullah Abdullah, ABD'nin girişimleri sonucu yaklaşık 10 ay önce Ulusal Birlik Hükümeti'ni kurmuş, bakanların yarısını Gani, diğer yarısını Abdullah belirlemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Yeni Kabinenin Kurulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement