Afrika'dan BM Güvenlik Konseyine Daimi Üyelik Talebi - Son Dakika
Güncel

Afrika'dan BM Güvenlik Konseyine Daimi Üyelik Talebi

Cezayir Dışişleri Bakanı Lamamra, "Afrika'nın daimi üye olması Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine şeffaflık ve denge katar." dedi.

11.12.2014 22:16  Güncelleme: 23:18

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, Afrika'nın daimi üye olmasının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şeffaflık ve denge katacağını belirtti.

Cezayir'in Vahran kentinde düzenlenen Afrika'nın barış ve güvenliğiyle ilgili konuların ele alındığı sempozyumda konuşan Lamamra, "Afrika'nın daimi üye olması BM Güvenlik Konseyi'ne şeffaflık ve denge katar" dedi.

Konsey'e sunulan sorunların ve dosyalarının yüzde 60'ının Afrika'yla ilgili olduğunu kaydeden Lamamra, bunun BM Güvenlik Konseyi'nde Afrika'ya daimi üyelik verilmesini zorunlu kıldığını vurguladı.

Libya'daki krizin çözümüne yönelik girişimlere de değinen Lamamra, Afrika Birliği'nin, Libya'ya komşu ülkelerin ve BM'nin Libya özel temsilcisi aracılığıyla sorunun çözümü için girişimleri olduğunu ifade etti.

Lamamra, bu 3 girişimin de Libyalılar arasında etkin bir diyalog sağlanması için entegre olması gerektiğini, çözümün Libya'da olacağını belirtti.

Ülkesi ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilere değinen Lamamra, AB'nin Cezayir'in içişlerine müdahale etmesine izin vermeyeceğine dikkati çekti. - Cezayir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrika'dan BM Güvenlik Konseyine Daimi Üyelik Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement