Afrika'nın "Timbuktu" Filmi Oscar'a Aday - Son Dakika
Güncel

Afrika'nın "Timbuktu" Filmi Oscar'a Aday

Filmin başrol oyuncusu Ahmed: "Bu film, Afrika'da gelecek nesilleri cesaretlendirecek"

21.01.2015 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Timbuktu/ Kuşların Matemi" filmi, 22 Şubat'ta 87. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) "Yabancı Dildeki En İyi Film" adayı olarak, Estonya, Gürcistan, Hollanda, Moritanya, Polonya, Rusya, İsveç ve Venezuela yapımı diğer uzun metraj filmleriyle yarışacak.

Mali'nin kuzeyinde ve silahlı gruplar tarafından işgal altında olan Timbuktu bölgesinin anlatıldığı filmin başrol oyuncusu İbrahim Ahmed, Fransa- Moritanya ortak yapımı "Timbuktu"nun böyle bir ödüle aday gösterilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ahmed, en çok da filmin Hollywood bütçesinden bağımsız yapılmasından memnun olduğunu vurguladı.

Mali'de doğan Tuareg asıllı oyuncu Ahmed, filmin Afrika'nın başarısı olduğuna dikkati çekerek "Filmin yönetmeni Moritanyalı Abdurrahman Sisako için olduğu gibi benim için de film sayesinde Afrika'nın ön planda olması çok önemli. Film, gelecek nesilleri cesaretlendirilecektir" dedi.

Kıta büyük etkinliklerde temsil edildiğinde Afrikalı gençlerin çok gururlandığını ifade eden Ahmed, gençlerin eğitilmesinin gerekliliğine de dikkati çekti.

"Kum Bahçesi" adlı derneğin 60'a yakın Malili genci yabancı uzmanların desteğiyle sinema alanında eğitmek üzere Malili yetkililerle görüştüğünü anlatan Ahmed, bu proje sayesinde ülkesinde ulusal uzlaşmaya varılabileceği ümidini dile getirdi.

Ahmed, proje sayesinde ülkenin kuzeyinden 30, güneyinden 30 gencin buluşacağını ve 3 ay boyunca beraber çalışacağını belirterek iki bölge halkı arasında barışın sağlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

"Afrika sinemasının gelişmesi için kıtadaki tüm gençlerin yönlendirilmesi gerekiyor" diyen oyuncu, Afrika sanatının gençler sayesinde kalkınabileceğini ancak bu konuda devlet yetkililerinin de desteğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

67. Cannes Film Festivali'nde "Altın Palmiye" için de yarışan film, jüri özel ödülüne layık görülmüştü. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrika'nın 'Timbuktu' Filmi Oscar'a Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement