Afyonkarahisar - Avcılar Doğaya Yem Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar - Avcılar Doğaya Yem Bıraktı

Afyonkarahisar - Avcılar Doğaya Yem Bıraktı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde avcılar, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

21.02.2015 18:19  Güncelleme: 11:17

Sandıklı Avcılık ve Atıcılık Derneği üyeleri yoğun kar yağışı sonrası yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya buğday, arpa, yulaf, saman balyası ve ekmekten oluşan 800 kilogram yem bıraktı.

Etkinliğe, Dernek Başkanı Özcan Güney ve 10 dernek üyesi katıldı. 30 santim karda araçların çıkamadığı noktalara çuvallarla taşıyarak çıkaran avcılar, Ulugüney, Afyancık, Boduk Kayaları, Alın Kayaları ve Şuhut Beli çevrelerine yemleri bıraktı.

Dernek Başkanı Özcan Güney, "Biz yaban hayvanlarını vurma ve katletme niyetinde olan insanlar değiliz. Biz aynı zamanda doğayı koruma, hayvanların neslinin üremesine yardımcı olmak istiyoruz. Yaban hayvanları bu mevsimde yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Zor şartlarda yaklaşık 10 kilometre yürüyerek hayvanların rahatlıkla ulaşabilecekleri yerlere yem bıraktık. 15 günde bir doğaya yem bırakarak yaban hayvanlarının popülasyonunu korumaya çalışıyoruz. Avcılık sadece vuran değildir, avcı doğayı sevdiği için dağlara çıkıyor ve doğal güzelliklerle baş başa kalıyor. Hep birlikte bu doğayı korursak gelecek nesillere en büyük eseri bırakmış oluruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar - Avcılar Doğaya Yem Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement