Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban Açıklaması - Son Dakika
Spor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban Açıklaması

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin belediyeye devri konusunda görüşmeler devam ediyor.

05.02.2016 13:17

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, " Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin belediyeye devri konusunda görüşmeler devam ediyor. Kompleksin içinde bulunan 160 bin metrekarelik alana motor sporları pisti yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Çoban, yaptığı yazılı açıklamada, spor kompleksinin Afyonkarahisar Belediyesine devri konusunda bilgi verdi.

Spor Kompleksi projesinin Afyonkarahisar Belediyesi ile özdeşleştiğini ifade eden Çoban, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile kompleksin belediyeye devri için görüşmelerde bulunulduğunu kaydetti.

Kompleksin toplam 650 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olduğunu ifade eden Çoban, şöyle devam etti:

"Bunun yaklaşık 100-150 bin metrekaresi yol olarak ayrıldı. Orada net 500-550 bin metrekare bir alan kaldı. Bu alanda 160 bin metrekarede Gençlik Spor Bakanlığına tahsisli boş bir alan var. Biz orada motor sporları, otomobil sporları pisti yapmak istiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı sahaları Afyonkarahisar Belediyesine devretmeyi istiyor. 'Biz alırız, ancak boş araziyi de motor sporları ve otomobil sporları pisti yapmak amacıyla verirseniz alırız' şeklinde yazı gönderdik. Onay bekliyoruz. Dolayısıyla 160 bin metrekare alanı bize verirlerse, stadyumu ve futbol sahalarını alacağız. Sahaların bakımı, temizliği bize ait olacak."

Kompleksin spor turizmi açısından önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Çoban, yurtiçi ve yurtdışından birçok kulübün spor kompleksi hakkında sürekli bilgi aldığını, görüştükleri Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da inceleme için kente geleceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement