Afyonkarahisar'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Etkinlikleri

Afyonkarahisar\'da 19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Etkinlikleri

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da gerçekleştirilen törenlerle coşku içerisinde kutlanırken, geçmiş yıllardan farklı olarak bu yılki törenlerde semazenlerde bir gösteri sundu.

19.05.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da gerçekleştirilen törenlerle coşku içerisinde kutlanırken, geçmiş yıllardan farklı olarak bu yılki törenlerde semazenlerde bir gösteri sundu.

Sabah saatlerinde başlayan kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak kent protokol üyeleri Kocatepe Parkındaki Atatürk anıtına çelenk sundu. Kutlamalar daha sonra Atatürk Spor Salonunda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş yaptı. Kuş konuşmasında 19 Mayıs'ın bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu söyledi. Kuş, en büyük güç kaynağının milletin iradesi olduğunu belirterek, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu Kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96, yılını hepimiz gönülden kutluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından tören öğrenciler tarafından hazırlanan kutlama etkinlikleri ile devam etti. Bir öğrencinin şiir okumasından sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Halk Oyunları Ekibi Afyon yöresi oyunlarından oluşan gösterisini sundu. Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Takımı da konser verdi. İki semazen mehter takımının müzikleri işliğinde bayramı izlemeye gelen çok sayıda kişiye gösteri yaptı. Spor gösterilerinin sunulduğu etkinlik yıl içinde sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sonar erdi. Törene Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı, Tümgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray ve protokol üyeleri katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement