Afyonkarahisar'da 659 Esnaf ve Sanatkar Kredi Kullandı - Son Dakika
Ekonomi

Afyonkarahisar'da 659 Esnaf ve Sanatkar Kredi Kullandı

Afyonkarahisar\'da 659 Esnaf ve Sanatkar Kredi Kullandı

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, kentte 2015 yılının ilk 8 ayında 659 esnaf ve sanatkarın yaklaşık 37 milyon TL kredi kullandığını kaydetti.

06.08.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, kentte 2015 yılının ilk 8 ayında 659 esnaf ve sanatkarın yaklaşık 37 milyon TL kredi kullandığını kaydetti.

Kentteki esnaf ve sanatkarların 2015 yılındaki faaliyetleri ile ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Birliktir, ilk sekiz ayın kent esnafı adına olumlu geçtiğini vurguladı. Kullanılan kredilerden daha çok, kredileri dönüş oranının kendileri için önemli olduğunu aktaran Başkan Birliktir, bu noktada da Afyonkarahisarlı esnaf ve sanatkarların ödeme ahlakının iyi olduğunu belirtti. Kentte esnaflara kullandırılan 36 milyon 580 bin TL kredinin yüzde 8.68'inin yani yaklaşık 268 bin TL'nin icra takibinde olduğunu kaydeden Başkan birliktir, "Türkiye ortalamasının yüzde 25'ler seviyesi de olduğunu göz önüne alırsak bu oran kentimiz için gerçekten iyi bir oran. Yani kent esnaf ve sanatkarımızın ödeme ahlakı gerçekten çok iyi. Kentte kredi kullanan her 100 kişiden 8'i borç ödemede gecikme yaşadığından dolayı icralık olmuş. Yani bu paralar batık değil. Sadece ödemede aksaklık yaşanmış. Kredi dönüşlerinin iyi olmasının en büyük nedenlerinde bir diğeri de oda yönetim, personel ve bankanın uyumlu çalışması. Bu şekilde bir çalışmada esnaf ve sanatkara en iyi hizmetin verilmesini sağlıyor. Biz Afyonkarahisar olarak şuanda Halkbank'ın gruplandırdığı sıralamada 1. Grup içerisindeyiz. Yani esnaflara 150 bin TL'ye kadar kredi verebiliyoruz. İnşallah 2015'in sonuna kadar daha fazla kredi vererek, istihdamın ok daha fazla artmasına katkıda bulunacağız" diye konuştu.

Öte yandan, Başkan Birliktir 2015'in ilk sekiz yılında 700'e yakın esnafın yeni kayıt yaptırdığını yani iş yeri açtığını, 600'e yakının ise kaydını kapattığını ifade etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Afyonkarahisar'da 659 Esnaf ve Sanatkar Kredi Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement