Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı Tedbirleri - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı Tedbirleri

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

24.07.2014 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Ramazan Bayramı için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Belediyeden alınan bilgiye göre, bayram öncesi denetimlerine başlayan ekipler, bayram süresince de görevlerinin başında olacak. İzinlerin kaldırıldığı Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Birimi bayram boyunca 24 saat görev yapacak.

Denetimlerini yoğunlaştıran Zabıta ekipleri, özellikle yiyecek ve içecek satan iş yerleri üzerinde duruyor. Bu iş yerlerine yapılan sıkı denetimler sonucu vatandaşlara bozuk ve süresi dolmuş gıda maddeleri satılmaması için çaba gösteriliyor. Denetimler kapsamında Ramazan Bayramı temel yiyecekleri olan tatlı, et, süt ürünleri ile sebze ve meyvelerin sürekli etiket, gramaj kontrolleri yapılmaya devam edecek.

Öte yandan Afyonkarahisar coğrafi konumu bakımından Türkiye'nin merkezi çizgisinde tüm yolların kesiştiği yerde olması nedeni ile ana güzergahların temizliği, kaldırım işgalleri, yol güzergahındaki şekerciler, restorantlar, dinlenme tesisleri, Gıda Maddeleri tüzüğü ve 4077 Sayılı Tüketiciyi Koruma hakkındaki Kanun kapsamında denetlenerek gerekli önlemler alınacak. Şehirden gelip geçenlerin ve halkın, rahat huzurlu bir bayram geçirmeleri sağlanacak.

Afyonkarahisar'ın uzak semtlerinde oturan vatandaşların, eş, dost ve akrabalarını kolaylıkla ziyaret etmelerini sağlamak amacıyla şehir içi hatlardaki dolmuşlara yazılı talimat gönderilerek tam kapasite ile fazla nöbetçi araçla çalışmaları, şehirlerarası otogarda sıkı önlemler alınarak yolcuların düzenli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacak. Vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için Ramazan Bayramı süresince ekmek fırınları ekmek çıkarmaya devam edecek. Bu konularda vatandaşlar her türlü şikayetlerini günün 24 saatinde "Alo zabıta 153" veya 2144255'den nöbetçi zabıtaya bildirebilecek.

-Pazaryeri arefe günü de açık olacak

Haftanın her çarşamba ve cumartesi günleri Fuar Alanı'nda kurulan pazaryerinin, Ramazan Bayramı nedeniyle pazar günü de alışverişe açık olacağı belirtildi.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, Fuar Alanı'nda kurulan pazaryeri, bayram öncesi hizmet verecek.

Zabıta Müdürü Turhan Gedikkaya, pazaryerinde denetimleri arttırdıklarını ifade ederek halkın güvenli alışveriş yapması için yoğun çaba sarfettiklerini vurguladı.

Denetimlerde pazarcıların standardın dışına çıkmasına izin vermediklerine değinen Gedikkaya, satışa sunulan ürünlerin etiketlerinin bulunup bulunmadığının ve kuru gıdalarda üretim ve tüketim tarihlerinin kontrol edildiğini belirtti. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Ramazan Bayramı Tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement