Afyonkarahisar'da Refüj Ağaçlandırmaları Son Hız Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Refüj Ağaçlandırmaları Son Hız Devam Ediyor

Afyonkarahisar\'da Refüj Ağaçlandırmaları Son Hız Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından üretilen fidanlar karayollarını süslerken, Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun karayolu ağaçlandırmasına hız verilmesi talimatının ardından Afyonkarahisar’da başlatılan refüj ağaçlandırmaları son hız devam ettiği belirtildi.

18.05.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından üretilen fidanlar karayollarını süslerken, Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun karayolu ağaçlandırmasına hız verilmesi talimatının ardından Afyonkarahisar'da başlatılan refüj ağaçlandırmaları son hız devam ettiği belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama, karayolları ağaçlandırmalarında sağladıkları başarının ardından refüj düzenlemelerine hız verdiklerini kaydedilerek "Orman Genel Müdürlüğümüz 2015 yılı sonuna kadar Afyonkarahisar'da 660 km karayolu ağaçlandırması yaparak 924 bin 974 adet fidanı toprakla buluşturdu. Şimdi de onlarca refüjde düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Karayollarının yol yapımını bitirmesinin ardından refüjler yeşillendiriliyor" denildi.

Bölünmüş yollarda ve kavşaklarda bulunan alanlar, her türlü iklim şartlarına dayanıklı bitki ve çalı türleri ile süslerken, karayolları ağaçlandırılırken görüşü engellemeyecek şekilde olan bodur türler ile yayılıcı bitkiler kullanıldığı aktarıldı. Büyük bir özen ile yetiştirilen bu türler 1 yaşından sonra dikime hazır hale geliyor ve yol ağaçlandırmasının yapılacağı yere sevk ediliyor.

Ayrıca yol kenarına dikilen ağaçların ve diğer bitkilerin, yoldan çevreye yayılabilecek gürültü ve toz kirliliğini, hava kirliliğinin önlenmesi ile alakalı olarak çok önemli bir vazifeyi de üstlendiği ifade edildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Refüj Ağaçlandırmaları Son Hız Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement