Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru

Afyonkarahisar\'da Yerel Seçimlere Doğru

Yaklaşan yerel seçimler öncesi 5 yıllık hizmet dönemini değerlendiren Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, 2’nci dönem içinde halkın teveccüh gösterdiğini ifade ederek, “Çok şükür ki alnımızın akıyla diklenmeden dik durarak bu dönemi kazasız ve belasız tamamladık” dedi.

26.02.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaklaşan yerel seçimler öncesi 5 yıllık hizmet dönemini değerlendiren Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, 2'nci dönem içinde halkın teveccüh gösterdiğini ifade ederek, "Çok şükür ki alnımızın akıyla diklenmeden dik durarak bu dönemi kazasız ve belasız tamamladık" dedi.

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, yaptığı açıklamada, 2009 yılıyla 2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinin ilçe halkının teveccühü ile tevdi edildiğini ve bu görevi layıkıyla yerine getirdiğini ifade etti. Başkan Bozkurt, şunları söyledi:

"Çok şükür ki alnımızın akıyla diklenmeden dik durarak bu dönemi kazasız ve belasız tamamladık. Önümüzdeki süreç için 5 yıllık süre zarfında edindiğim bilgi ve birikimimizle tekrar 5 yıllık süreç için halkımızın ve teşkilatımızın takdirlerine müracaat ettik neticede seçim süreci devam ediyor. Ben halkımızın sağduyusuna güveniyorum. Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu versin diye temenni ediyorum.

Üzerine düşen vazifeleri yerine getirmek için bu görevi halktan 5 yıl için istediğini belirten Başkan Bozkurt, "İlçemiz ve partimiz için hayırlısı ne ise onun olmasını temenni ediyorum. Şuhut Belediyesi olarak göreve başladığımız da çok güllük gülistanlık bir belediye devralmadık. Çok yoğun emek ve gayretlerin gösterildiği çileli günlerden sonra Belediyemizi çok şükür belli bir seviyeye ve konuma getirdik. İnşallah bundan sonra bugün yaptığımız çalışmaların ve yatırımların meyvesini de önümüzdeki dönem alacağımızı düşünüyorum. O yüzden vatandaşlarımızdan ve teşkilatımızdan istirham ediyorum 'Hizmet Sürsün Şuhut Büyüsün, Yönetim Sürsün Şuhut Büyümeye Devam' etsin cümleleri ile önümüzdeki 5 yıllık dönem için görev istiyorum. Bu tamamen halkımızın taktiri ve yetkisidir. Ben yine bu süreçten sonra sonuç ne olursa olsun, süreç nasıl gelişirse gelişsin biz burada olacağız. Biz Ak Partiyi bir dava partisi gördük, memlekete hizmet için kurulan bir parti olarak gördük bu nedenle önümüzdeki süreçte ne olursa olsun bir AK Parti neferi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Teşkilatımız da uygun görür ve uygun yerlerde değerlendirirse çalışmalarımı sürdürme niyetindeyim" dedi.

"YARIM BIRAKILAN BİR ÇOK PROJEYİ TAMAMLADIK"

Başkan Bozkurt 2009 yerel seçimlerinde beyan ettiği çalışmaların hepsiyle ilgili projelerin ve araştırmaların yapılarak planlama yapıldığını ve gerekli makamlara müracaat edildiğine de söyledi. Bazı projelerin prosedür ve maddi imkansızlıklardan dolayı hayata geçirilemediğini ancak vaat edilen projelerin haricinde daha öncelikli ihtiyaç olan ve beyannamede belirtilmeyen projeler üzerinde çalışma yapıldığını belirten Başkan Bozkurt, "Beyannamede belirtilmeyen ancak hayata geçen projelerin beyannamede belirtilen projelerden daha acil, daha önemli ve hayati önem taşıdığını vurguladı. Bu projelere ilçe halkı adına sahip çıktıklarını belirten Başkan Bozkurt "Biz göreve geldiğimiz günden bu güne geçmiş dönemlerdeki yönetimlerin yarım bıraktığı bir çok projeyi tamamladık. Asla şu başlamış bu bitirmiş düşüncesine kapılmadık. Çünkü bana göre bu projeler halkımızın projeleri ve istekleridir. Biz bu düşünce ile hareket ederek yarım kalmış işlerin tamamlanması için elimizden geleni yaptık" dedi.

"BORÇLU BİR BELEDİYE DEVRALMIŞTIK"

Başkan Bozkurt belediyeyi devraldıklarında Şuhut Belediyesi'nin ciddi bir borç yükü altında olduğunu bunun yanında ciddi bir gelirinin de olmadığını bunun kendileri için adeta bir kısır döngü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Belediye Mezbahası, Otobüs İşletmesi, Benzinlik zarar ediyordu. Tahsilatlar yapılamıyordu. Biz göreve geldiğimizde hemen acil eylem planı yaparak bütün zarar eden işletmeler için teker teker karar aldık. Bu işletmeler nasıl karlı bir hale gelmesiyle ilgili çalışmalar ve araştırmalar yaptık. Cenab-ı Allah bizlere yardımcı oldu, yolumuzu açtı, zaten O istemese hiçbir şey yapamazdık. Hakikaten de bütün işletmelerimizi zarar eden işletmeler halinden nispi de olsa kar eden işletmeler haline getirerek ilk önce gelir elde etmeye başladık. Allah'a şükür şuan geldiğimiz durum geçtiğimiz döneme baktığımız da 5 yıllık bir dönemde yaklaşık 7 milyon borcu ödeyerek belediyemizi büyük bir borç yükünden kurtardık. Biz devraldığımızda 7.5- 8 milyon arasında resmi bir borç gözüküyordu ancak bunların bir taraftan da aşırı bir şekilde faiz yükü vardı. Bir sene sonra bakıyorsunuz 7-8 milyon olan bir borç 9 milyon olmuş hatta 10 milyon olmuş hatta 10 milyon olmuş. Şuan da bazı basit mantık hesapları yapılıyor "Belediyenin 7.5 milyon borcu vardı 7 milyon ödendiyse hiç borcu kalmamıştır."

Başkan Bozkurt, ayrıca ilçeye doğalgaz getirilmesi yönündeki çalışmalarından aralıksız olarak devam ettiğini de söyledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Afyonkarahisar'da Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement