Afyon Valiliğinden Engelliler, Şehit Yakınları ve Gazilere İftar - Son Dakika
Yerel

Afyon Valiliğinden Engelliler, Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Afyon Valiliğinden Engelliler, Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Afyon Valisi Güner, engelliler, şehit yakınları ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.

22.07.2014 12:51  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, engelliler, şehit yakınları ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.

Vali Güner, bir otelde gerçekleştirilen iftar öncesi, engelliler, şehit yakınları ve gazilerle sohbet etti.

Güner, programda yaptığı konuşmada 2014 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından şehit ve gazi ailesi 7 aileye 7 bin lira nakdi, 50 aileye de 2 bin 500 adet ayni yardım yapıldığını söyledi.

Engelli vatandaşların sayısının azımsanamayacak seviyede olduğunu bildiren Güner, şöyle konuştu:

"Engelli kardeşlerimize sahip çıkarak hemhal olmak, onların dertlerine ortak olmak, sıkıntılarının çözülmesine katkıda bulunmak ve hayatlarını daha yaşanabilir hale getirmek için gerekli çalışmaları yapmak hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir. Engellilik, sadece engelli kardeşlerimizin ve yakınlarının başa çıkmak zorunda olduğu bir durum değildir ve olmamalıdır. Toplum olarak hepimizin sorumluluk almamızı ve birlikte çalışmamızı gerektiren sosyal bir durumdur. Yaşantımızın her alanında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılması, şüphesiz engelli kardeşlerimizin hayata daha sıkı tutunmasını ve toplumla daha iç içe olmasını sağlayacaktır. Tüm bunların yanında, engelli vatandaşlarımızın sorunları ve çözümleri konusunda devletimizce, hükümetimizce yapılan düzenlemelerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleri, gayretleri memnuniyet vericidir. İnşallah bu çalışmalar artarak da devam edecektir."

Programa, ?CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Baro Başkanı Turgay Şahin, engelliler ve aileleri, şehit yakınları ile gaziler katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Afyon Valiliğinden Engelliler, Şehit Yakınları ve Gazilere İftar - Son Dakika


Advertisement