Ağaçlar Yanmasın Diye Vatandaşlar Seferber Oldu - Son Dakika
Güncel

Ağaçlar Yanmasın Diye Vatandaşlar Seferber Oldu

Ağaçlar Yanmasın Diye Vatandaşlar Seferber Oldu

Aydın merkez Ilıcabaşı Mahallesi ile Yılmazköy köyü arasında kalan otluk arazide yangın çıktı.

19.06.2013 14:00  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Merkez Ilıcabaşı Mahallesi ile Yılmazköy Köyü Arasında Kalan Otluk Arazide Yangın Çıktı. Rüzgarın da Etkisiyle Büyüyen Yangında Zeytin Ağaçlarını Kurtarmak İsteyen Vatandaşlar Seferber Oldu. Sarp Arazide Etkisiz Kalan İtfaiye Ekiplerine Yardım Eden Vatandaşlara, Olay Yerine Haber Yapmaya Gelen Gazeteciler de Katıldı.

Yangın, Ilıcabaşı Mahallesi ile Yılmazköy Köyü Arasında Kalan Arazide Bugün Saat 09.00 Sıralarında Başladı. Çıkış Nedeni Henüz Belli Olmayan Yangına Aydın Belediyesi'ne Ait İtfaiye Ekipleri Karadan Müdahale Etmeye Çalışsa da Sarp Arazide Etkili Olamadı. Bölgede Yaşayan Vatandaşlar, Rüzgarın da Etkisiyle Yayılan Alevlerden Zeytin Ağaçlarının Zarar Görmesini Engellemeye Çalıştı. Zeytin Ağaçlarına Kova ile Taşıdıkları Suyu Döken Aydın Devlet Hastanesi'nde Çalışan Memur Aziz Akkaya (52) ve Eşi Fatma Akkaya'ya (45), Bölgeye Gelen Vatandaşlar da Destek Verdi. Söndürme Çalışmalarına Vatandaşların Yanı Sıra Olay Yerine Haber Yapamaya Gelen Gazeteciler de Katıldı. Karadan Müdahalede Zorlanılması Üzerine Havadan Mücadeleye Başlandı. Muğla'dan Gelen Bir Uçak ve Helikopter de Söndürme Çalışmalarına Katıldı.

Halen Devam Eden ve Aydın Belediyesi Çöplük Alanına da Sıçrayan Yangının Şu Ana Kadan Zeytinlik ve Tarım Arazisi Olmak Üzere Yaklaşık 10 Hektar Alanda Etkili Olduğu Öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağaçlar Yanmasın Diye Vatandaşlar Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement