Ağaçların Kesilmesi Kararı Tepki Topladı - Son Dakika
Güncel

Ağaçların Kesilmesi Kararı Tepki Topladı

Ağaçların Kesilmesi Kararı Tepki Topladı

İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki Salihleraltı Ay-Ko Tatil Sitesi'nde, 'Sitenin havasını kapattığı ve altyapıya zarar verdiği' gerekçesiyle bazı ağaçlar için kesim kararı alınması, site sakinleri arasında tartışmalara neden oldu.

04.10.2014 09:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki Salihleraltı Ay-Ko Tatil Sitesi'nde, 'Sitenin havasını kapattığı ve altyapıya zarar verdiği' gerekçesiyle bazı ağaçlar için kesim kararı alınması, site sakinleri arasında tartışmalara neden oldu. Aynı sitede yaşayan Ali Volkan Köprülü, karara itiraz ederek hukuksal yollara başvurdu.

Temeli 1985 yılında atılan 126 konutluk Dikili Salihleraltı Ay-Ko Tatil Sitesi'nde bulunan çam, selvi, zeytin, defne, manolya, palmiye gibi 1000'i aşkın ağacın site havasını ve altyapıyı bozduğu gerekçesiyle yönetim tarafından kesilmek istenmesi bazı site sakinlerini çileden çıkardı. 89 kat malikinin katıldığı site toplantısında alınan karar, diğer sakinlere de tebliğ edildi. 20 yılı aşkın süreden bu yana sitede var olan ağaçların kesilmesine tepki gösteren site sakinlerinden Ali Volkan Köprülü, konuyla ilgili Belediye, Kaymakamlık ve Orman Müdürlüğü'ne başvurduğunu belirterek, şöyle dedi:

"16 Ağustos 2014 tarihinde sitemizin olağan genel kurulu toplantısında gündem dışı bir kararla, sitedeki doğa örtüsünün, site havasını engellediği gerekçesiyle ağaçların budanması ve bazılarının da kesilmesi kararı alınmış. Karar toplantıya katılmayanlara tebliğ edildi. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Öncelikle bu karar 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 29'uncu maddesine aykırıdır ve geçersizdir. Ayrıca karar adeta ağaç katliamına davetiye çıkarıyor. Oysa bu ağaçlar 20-25 yıllıktır. Orman İdaresi'nden izin almadan hiçbir ağacın kesilmesi de yasal değildir."

YARGIYA BAŞVURDU

Dikili Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtığını belirten Köprülü, sitenin daha önce çorak bir arazi görünümünde olduğunu vurguladı. Bazı site sakinleri sayesinde bugünkü görünümüne kavuştuğunu söyleyen Ali Volkan Köprülü, şöyle dedi:

"Yönetimin 'bu ağaçların zamanla aşırı büyümesi sebebiyle sitenin havasız kaldığı ve altyapının zarar gördüğü' saptamasının hiçbir bilimsel açıklaması yoktur. İddianın bilimsel olarak kanıtlanması gerekir. Site içindeki gazino tuvaletinin atıkları arıtılmadan, site yanındaki dereye boşaltılıyor. Bu doğa harikası dere atıklarla kirletilerek sivrisinek, kirlilik ve koku yaratıyor. Bu kirlilik dere aracılığıyla da denize karışıyor. Yönetim olağan genel kurul toplantısında, bu sorunun nasıl çözüleceği tartışılacağına, sitenin doğal oluşumu asılsız ve bilimsel dayanağı olmayan bir iddia ile bozulmaya çalışıyor. Hakkımızı sonuna kadar savunacağım." - Dikiliizmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağaçların Kesilmesi Kararı Tepki Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement