Ağadere Şehitliği'nde Sona Gelindi - Son Dakika
Güncel

Ağadere Şehitliği'nde Sona Gelindi

Ağadere Şehitliği\'nde Sona Gelindi

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kilitbahir Köyü sınırları içerisindeki Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

07.11.2014 12:54  Güncelleme: 14:04

Çanakkale Savaşları sırasında güney cephesindeki yaralıların sevk edildiği, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kilitbahir Köyü sınırları içerisindeki Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kılınç ve 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ile Milli Parklar Müdürü Turhan Akay, Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü Ağaderesi mevkiinde yapımı süren Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği inşaatında incelemelerde bulundu.

Akay, Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği Projesi'nin geldiği nokta ve durumu hakkında proje müteahhidi Fırat Beyazıt ve Milli Park Müdürlüğü teknik personelinden bilgi aldı.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümünde ziyarete açılması beklenen Ağadere Ağır Mecruhin Hastanesi Şehitliği, 17 milyon lira harcanarak 42 hektarlık alan üzerine inşa edilecek. Şehitlik, Gelibolu Yarımadası'nda 98 yıldan bu yana yapılmış en büyük gerçek şehitlik unvanını alacak.

Çanakkale Savaşları sırasında güney cephesindeki yaralıların sevk edildiği Cenup Grubu Ağır Mecruhin Hastanesi ve Ağadere Şehitliği'nin bulunduğu alanda hayata geçecek projede, ziyaretçi bilgilendirme binası, şehitliğin gezilebilmesi için ahşap kaplama yaya yolları, 135 metre uzunluğunda hastane müzesi, deniz kenarından başlayıp hastane müzesine kadar uzanan ahşap sonsuzluk yolunun yer alacağı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağadere Şehitliği'nde Sona Gelindi - Son Dakika


Advertisement