Ağalıoğlu: Sevgiyle Büyüyen Çocuk Hastalığa Dirençli Olur - Son Dakika
Yerel

Ağalıoğlu: Sevgiyle Büyüyen Çocuk Hastalığa Dirençli Olur

Ağalıoğlu: Sevgiyle Büyüyen Çocuk Hastalığa Dirençli Olur

Sason Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dilfuza Ağalıoğlu, çocukların sağlığı için anne-babalara önemli tavsiyelerde bulundu.

07.11.2014 07:52  Güncelleme: 08:58

Sonbahar da hava şartlarının değişken seyretmesi, özellikle gün içinde ani ısı farklılıkları pek çok alerjik ve enfeksiyon kaynaklı hastalıklara davetiye çıkarmaktadır.

Özellikle bağışıklık sistemi henüz gelişmekte olan bebek ve çocuklar açısından bu önemlidir.

SOĞUK ALGINLIĞI VİRÜSLERLE OLUŞUR

Sason Devlet Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dilfuza Ağalıoğlu, mevsimsel geçişlerin pek çok alerjik ve enfeksiyon hastalıklarına davetiye çıkardığına dikkat çekerek konuya ilişkin şöyle konuştu; "Sonbahar da sıklıkla artan hastalıklar arasında soğuk algınlığı, nezle ve grip virüslerle oluşan hastalıklardır. Belirtileri ise hapşırık, burun tıkanıklığı veya akması, ateş, boğazda yanmaya bağlı kuru öksürük ve kas ağrılarıdır. Antibiyotiğe ihtiyaç göstermeden bulgulara yönelik tedavi ile iyileşme sağlanır" dedi.

HER ENFEKSİYONDA ANTİBİYOTİK KULLANILMAMALI

Uz.Dr. Ağalıoğlu, "Antibiyotiğin etkilediği mikroplarla olan bademcik ve boğaz iltihabı, gibi enfeksiyonlarda şiddetli ateş ve boğaz ağrısı, ses kısıklığı, gıcık tarzında öksürük ve kırgınlık oluşur. Orta kulak iltihabında ise en belirgin özellik şiddetli kulak ağrısıdır. Akut sinüzitte baş ağrısı, burun tıkanıklığı, başın ön kısmı ve elmacık kemikleri üzerinde dolgunluk hissi tipiktir. Akut bronşit ve zatürreede öksürük, kirli renkte balgam, nefes darlığı, göğüs ağrıları ve belirgin halsizlik tabloya eklenir" dedi.

Dr.Ağalıoğlu, açıklamasının devamında, "Daha çok bakterilerle oluşan bu enfeksiyonlarda fazla zaman kaybetmeden doktor muayenesi için bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Bir diğer önemli nokta ise her enfeksiyonda antibiyotiğin kullanılmaması gerektiğidir. Sık antibiyotik kullanan çocuklarda doğal bağışıklık sistemi zayıflar, bu durum beraberinde astım riskini de getirebilir" dedi.

KAPALI VE KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURMALI

Sevgiyle büyüyen çocukların dirençli olduklarına dikkat çeken Ağalıoğlu, "Çocuklar için dengeli beslenme, düzenli uyku, kişisel bakım, mevsime göre kıyafet seçimi, evde sigara içmemek, kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmak, hasta kişilerle temasın önlenmesi gibi alınacak bazı temel tedbirler önemlidir. Ayrıca huzurlu, sevgi dolu ve ilgili ortamda yetişen çocukların mutlu ve neşeli olurlar. Böylece birçok hastalıktan da korunmuş olurlar" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ağalıoğlu: Sevgiyle Büyüyen Çocuk Hastalığa Dirençli Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement