Agd'den "Siyer-i Nebi Yarışması" - Son Dakika
Güncel

Agd'den "Siyer-i Nebi Yarışması"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), "Siyer i Nebi Yarışması" düzenleyecek.

06.11.2014 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), "Siyer-i Nebi Yarışması" düzenleyecek.

AGD Genel Merkez Liseler Komisyon Başkanı Muhammed Ali Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, ikincisi düzenlenen yarışmanın, Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan "Gaye İnsan Hazreti Muhammed" kitabından olacağını belirtti.

Yarışmaya, geçen yıl 150 bin lise öğrencisinin katıldığına işaret eden Aydın, bu yıl ise 500 bin öğrencinin katılımının beklendiğini ifade etti.

Siyer-i Nebi Yarışması kaybedeninin olmayacağını vurgulayan Aydın, "Gençlerin yarışmada temel metin olan Gaye İnsan Hazreti Muhammed (SAS) kitabını okumaları bile çok önemli bir kazanımdır. Efendimizin (SAS) hayatından küçücük kesitlerin öğrenilmesi, bir sözünün hafızalarda kalması, belki bir gencin geleceğini şekillendirecektir. Bir gencin 'İnsanların en hayırlısının insanlar için faydalı olan kişi' olduğuna inanması herkesin kazanmasına yol açacaktır" değerlerdirmesini yaptı.

Siyer-i Nebi Yarışmasının sınavının tüm Türkiye'de 20 Aralık Cumartesi saat 11.00'de yapılacağını bildiren Aydın, yarışmaya katılım başvurularının "efendimizinizinde.com" internet sitesinden 20 Kasım'a kadar yapılabileceğini bildirdi.

Yarışmaya sadece lise öğrencilerinin katılabileceğine işaret eden Aydın, sınavların Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda gerçekleşeceğine dikkati çekti.

Aydın, bütün il birincilerinin umreye gönderileceğini, Türkiye birincisine 6 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 3 bin, dördüncüsüne 2 bin lira ödül verileceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agd'den 'Siyer-i Nebi Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement