Agd'den Suriyeli Çocuklara Gezi - Son Dakika
Yerel

Agd'den Suriyeli Çocuklara Gezi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi'nce, Suriyeli çocuklara yönelik Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ne gezi düzenlendi.

04.08.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi'nce, Suriyeli çocuklara yönelik Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'ne gezi düzenlendi.

Dernek başkanı Vacit Kip, burada yaptığı açıklamada, Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Kayseri'de çok sayıda Suriyeli olduğunu belirten Kip, şöyle devam etti:

"Onların maddi ve manevi ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Selçuklu Mahallesi'nde mevcut olan eğitim alanımızda toplam 120 Suriyeli gence dersler veriyoruz. Başlarında hem Suriyeli hem Türk eğitimcilerimiz bulunuyor. Bir yandan kendi dillerinde eğitimleri devam ederken diğer taraftan Türkçeyi öğretmeye gayret ediyoruz. Eğitimin ikinci ayağı olarak ise sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Daha önce piknik ve sportif aktiviteler yapmıştık. Bu seferde hayvanat bahçesine gezmeye getirdik."

Kip, hizmetlerine devam edecekleri dile getirerek, "Eğitim alanımızı yenilemeye gayret ediyoruz ancak hayırseverlerimizden gerekli maddi desteği göremediğimiz için biraz zorlanmaktayız. Maddi sorunlarımızı çözdüğümüzde orada Türk ve Suriyeli gençlerimiz için sabah girip akşama kadar eğlenerek ve öğrenerek vakit geçirebilecekleri bir yer haline getireceğiz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Agd'den Suriyeli Çocuklara Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement