Agd Tekirdağ Şubesi'nden Bangladeş'te İdam Edilen Cemaati İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı... - Son Dakika
Yerel

Agd Tekirdağ Şubesi'nden Bangladeş'te İdam Edilen Cemaati İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı...

Agd Tekirdağ Şubesi\'nden Bangladeş\'te İdam Edilen Cemaati İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı...

Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman’ın Bangladeş’te idamına tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tekirdağ Şube Başkanlığı, gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra Tuğlalı Parkta basın açıklamasında bulundu.

14.04.2015 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın Bangladeş'te idamına tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Tekirdağ Şube Başkanlığı, gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra Tuğlalı Parkta basın açıklamasında bulundu.

Tuğlalı Parkta toplanan grup adına basın açıklamasında bulunan Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ın idam edilmesinin yaşama hakkına aykırı olduğunu söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Olcay Sercan, açıklamasında "Bangladeş'te Cemaati İslami teşkilatının önemli isimlerinden Muhammed Kamaruzzaman Bangladeş'te tutuklu bulunduğu cezaevinde hakka yürümüştür. Yüce Allah cihadını ve şahadetini kabul eylesin. Bangladeş hükümeti tarafından 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında kurulan Uluslararası Savaş Mahkemesi, Mayıs 2013'te şahsına karşı uydurma suçlardan Kamaruzzaman'ı suçlu bulmuş ve idama mahkum etmişti. Hakkındaki iddiaların siyasi olduğunu savunan Kamaruzzaman, savaş boyunca köyünde kaldığını ileri sürerek suçlamaları reddetmiş ve kararı temyize götürmüştü. Ancak adaletin yoksun olduğu bir sistemde başvurduğu hukuki yollar bir çözüm olmamış ve idam edilmiştir. Öncelikle insanın yaşama hakkının olduğunu, bunun insanın temel haklarının başında geldiğini biliyoruz. Bangladeş'teki idam cezalarının o ülkedeki insana verilen değerin ne denli aşağılık olduğu açıktır. Irkçı emperyalizmin kadrolarının İslam coğrafyasını parçalayarak ve Müslümanların direnişini kırarak küresel sömürü sistemini devam ettirebileceklerini düşünmeleri tam bir hayaldir. Çünkü Allah'ın vaadi vardır. Yeryüzünde zulüm ebediyen devam edemez. Hiçbir plan, hiçbir güç merkezi, hiçbir teknoloji Allah'ın vaadinden daha büyük değildir. Mutlaka bu karanlık dönem bitecek ve yeryüzü ırkçı emperyalistlerin kirli ellerinden kurtulacaktır. Merhum Kamaruzzaman'ın içinde yaşadığımız çağa olan en güzel tanıklığını, çağa olan şahitliğini, şahadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla Hakka uğurluyor, mekanı cennet olsun diyoruz. Tüm insanlığa bir kez daha hatırlatıyoruz ki, Allah'tan geldik ve yine ona döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından yaklaşık 20 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Agd Tekirdağ Şubesi'nden Bangladeş'te İdam Edilen Cemaati İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement