AGİT Heyeti İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

AGİT Heyeti İHD'yi Ziyaret Etti

AGİT Heyeti İHD\'yi Ziyaret Etti

AGİT heyeti, seçimler kapsamında İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti. Heyet seçim güvenliği, hak ihlalleri ve izleme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

15.05.2015 19:28

Türkiye'de 7 Haziran'da gerçekleştirilecek olan genel seçimler ile ilgili gözlemlerde bulunan ve bu kapsamında Diyarbakır'da bir dizi temaslarda bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti, İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

Heyet İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici tarafından karşılandı. Seçim güvenliği sağlanması ve güvenlik zafiyetinden doğan hak ihlalleri konularından heyeti bilgilendiren Bilici, önceki seçim dönemlerinde yaşanan şaibe, hile ve sıkıntıları hatırlattı.

Seçimlerin adil ve eşit şartlarda olması gerektiğini ifade eden Bilici, toplumun tercih hakkının sandığa olduğu gibi yansıyabilmesi için seçim güvenliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çekti. İHD olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi, bölge genelinde de izleme çalışmalarında bulunacaklarını ve oluşabilecek ihlallerin kayıt altına alacaklarını belirten Bilici "Bölgede bulunan tüm İHD şube ve temsilcilikleri ile yarın dernek binamızda, seçim güvenliği gündemi ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. Seçimlerin bölge genelinde güvenli ve huzur içinde geçmesi için neler yapabileceğimize, nasıl bir katkıda bulunabileceğimize ve izleme çalışmalarında ne tür yöntemleri izleyebileceğimize yönelik tartışmalar yürüteceğiz" diye belirtti. Bilici, ayrıca AGİT heyeti ve bölgede seçimler ile ilgili izleme çalışmaları yapan sivil toplum örgütleri ile, seçim günü iletişim içerisinde olacaklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AGİT Heyeti İHD'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement