Agıt Seçim Gözlem Heyeti'nden Kılıçdaroğlu'na Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Agıt Seçim Gözlem Heyeti'nden Kılıçdaroğlu'na Ziyaret

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Büyükelçi Geert Hinrich Ahrens başkanlığındaki AGIT Seçim Gözlem Heyeti, Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili bugüne kadar ki gözlem ve yorumlarını içeren ara raporu sundu.

04.08.2014 17:03

Büyükelçi Geert Hinrich Ahrens başkanlığındaki Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGIT) seçim gözlem heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

CHP Genel Merkezi'nde, basına kapalı yapılan toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahrens, 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili hazırladıkları ara raporu kısa süre önce yayınladıklarını söyledi.

Seçimle ilgili bugüne kadar ki gözlem ve yorumlarını içeren ara raporun kopyasını Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduğunu belirten Ahrens, bu konudaki gözlemlere devam ettiklerini, 11 Ağustos'ta basın toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi.

Ahrens, bugüne kadar ki gözlemlerinin yanı sıra seçim günü yapacakları gözlemler hakkında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ile ortak basın toplantısı düzenleyeceklerini kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ahrens, bir gazetecinin "AGIT ilk defa seçimlere bu kadar müdahil oluyor, neden?" sorusu üzerine, "İlk defa değil, 2011'de de buradaydık" dedi.

Büyükelçi Ahrens, "Yüksek Seçim Kurulunun fazladan bastırdığı oy pusulaları var. Raporda, bununla ilgili değerlendirmeniz var mı?" sorusuna karşılık da konuyla ilgili ara raporda bir açıklama yaptıklarını söyledi. Ahrens, "Seçime çok az kaldı, şu anda bir açıklama yapmam mümkün değil ama bu konuyla ilgili de gözlemlerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine Ahrens, Kılıçdaroğlu ile genellikle ara rapora ilişkin detayları konuştuklarını anlattı.

-"Adaletsiz seçim uygulamaları konusunda görüş alışverişi"

CHP Basın Biriminden, yapılan açıklamada da ziyarette "medyada yer alan seçimlerin güvenliğiyle ilgili değerlendirmeler ve yanlı medya örneklerinin yanı sıra devlet olanaklarının tek bir aday için seferber edilmesi ve adaletsiz seçim uygulamaları konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu" belirtildi.

Görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Bülent Tezcan ve Emel Yıldırım'ın da katıldığı ifade edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agıt Seçim Gözlem Heyeti'nden Kılıçdaroğlu'na Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement