Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Son Dakika
Yerel

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında "Beyaz Önlük Giyme Töreni" yapıldı.

20.11.2015 17:24

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında "Beyaz Önlük Giyme Töreni" yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende, Türk Diş Hekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gökmen Kenan Özdal, eğitim süresi boyunca hocaların verebildikleri her bilgiyi öğrencilerin daha sonra kliniklerde gözlemleriyle birleştirerek sentezlerini çıkarmalarını önererek, bunun öğrencileri mesleklerinde daha başarılı birer uygulayıcı yapacağına dikkati çekti.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Polat da Türkiye'de diş sağlığına yeterli önemin verilmediğini ifade ederek, çok daha ucuz ve akılcı koruyucu uygulamalar yerine, çok daha fazla enerji ve parasal kaynak gerektiren tedavi edici hizmetlere yoğunlaşmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Diş sağlığı ile ilgili çeşitli istatistiki bilgiler paylaşan Polat, "Eğer ağız bakımının yaygınlaşmasını ve sağlık sisteminin sürdürülebilir olmasını istiyorsak, sigorta sistemimiz ağzına bakan ve bakmayan ayrımı yapmalıdır. Ağız bakımını zorunlu hale getirmelidir. Bunun örnekleri ve yolları vardır. Böylece sürdürülebilir bir sistem kurabilir ve tedavi hizmetlerine hak ettiği ödemeler yapılabilir. Daha da önemlisi en ucuz ve basit yöntem olan ağız bakımının yaygınlaşması sağlanabilir" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden oluşan ES Müzik Gurubu'nun sunduğu müzik dinletisi ile devam eden programda, 2015-2016 akademik yılında Diş Hekimliği Fakültesini yüksek puanla kazanan öğrenci ve dönem birincisi öğrencilerine hediyelerinin verilmesinden sonra 3. sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirilmesiyle tamamlandı.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Genel Sekreter Doç. Dr. Kadir Kartalcı, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement