Ağrı Rektör Aslan Üniversitelerin Evrensel Aklı Temsil Ettiğini Söylemeliyiz - Son Dakika
Güncel

Ağrı Rektör Aslan Üniversitelerin Evrensel Aklı Temsil Ettiğini Söylemeliyiz

Ağrı Rektör Aslan Üniversitelerin Evrensel Aklı Temsil Ettiğini Söylemeliyiz

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin 2014 ? 2015 Akademik Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, üniveristelerin toplumsal ilerlemenin lokomotifi olduğunu bildirdi.

23.10.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin 2014 ? 2015 Akademik Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, üniveristelerin toplumsal ilerlemenin lokomotifi olduğunu bildirdi.

Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirilen 2014 - 2015 Akademik yılı açılış törenine Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Telat Yanık, Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu ile Prof. Dr. Yücel Ünal, Ağrı Belediye Başkan Vekili Fehim Çetinkaya, IC Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Çeçen, IC Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, kurum müdürleri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversiteleri, birlikte öğrenme, araştırma ve geliştirme zihniyetinin, müşterek çalışma anlayışının hakim olduğu alanlar olarak nitelendirdi. Prof. Dr. Aslan, 'Üniversiteler, siyasetin ve ideolojik yapılanmaların üzerinde, tayin edici bir konuma sahiptir. Üniversitelerin temel amacı, aklı beslemek; düşünmeyi öğretmek ve düşünce üretmektir. Üniversiteler her şeye aklın, bilimin ve aydın düşüncenin gözlüğü ile bakar; değerlendirmelerini tarafsız ölçüler içerisinde yapar. Üniversiteler, etkilenen değil, etkileyen; tanımlanan değil, tanımlayan; harekete geçirilen değil, harekete geçiren; kendisine yol gösterilen değil, yol gösteren kurumlardır. Üniversiteler, dünyanın hemen her ülkesinde toplumsal ilerlemenin lokomotifi konumundadır. Bu meyanda üniversitemizin, bu evrensel misyonu en iyi biçimde yerine getireceğine; bölgemizin ve ülkemizin önüne yeni ufuklar açacağına inancım tamdır diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, 'Üniversite ve Sosyal Sorumluluk' konulu ilk dersi verdi. Açılış, üniversite çok sesli korosunun müzik dinletisi ile sona erdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Servet ARSLAN - Asef ULAŞ AĞRI, (DHA)-

================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Rektör Aslan Üniversitelerin Evrensel Aklı Temsil Ettiğini Söylemeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement