Sırrı Sakık: 3 Aylık Maaşım Olan 10 Bin Doları Kobani'ye Gönderdim - Son Dakika
Güncel

Sırrı Sakık: 3 Aylık Maaşım Olan 10 Bin Doları Kobani'ye Gönderdim

Sırrı Sakık: 3 Aylık Maaşım Olan 10 Bin Doları Kobani\'ye Gönderdim

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Kobani'ye 3 aylık maaşı olan 10 bin doları gönderdiğini belirterek, "Belediyede çalışan arkadaşlarımızda biliyor." dedi.

19.12.2014 18:00  Güncelleme: 18:10

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Kobani'ye aylık maaşı olan 10 bin doları gönderdiğini belirterek "Belediyede çalışan arkadaşlarımızda biliyor. Geldiğim günden beri hiçbir zaman maaş talep etmedim. Bu kentin fukaralarına, cezaevinde olanların ailelerine armağan ediyoruz. Helali hoş olsun" dedi.

DBP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Grand Cenas Otelde gazetecilerle bir araya geldi. Ağrı'da insanın ruhunu çürüten bir yoksulluk olduğunu ileri süren Başkan Sakık, Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir fakirlik görmediğini savundu. Metrekaraye en fazla yoksulun düştüğü kentin Ağrı olduğunu iddia eden Sakık, Kobani ve Şengal'e 3 aylık maaşı olan 10 bin doları gönderdiğini belirtti. Sakık "Belediyede çalışan arkadaşlarımızda biliyor. Geldiğim günden beri hiçbir zaman maaş talep etmedim. Bu kentin fukaralarına, cezaevinde olanların ailelerine armağan ediyoruz. Helali hoş olsun. Onlar da bize çok şey armağan ettiler" diye konuştu.

"BARIŞ İÇİN BU TOPRAKLARA KENDİMİ RİSKE ATARAK GELDİM"

Belediyeyi korkunç bir borçla devraldıklarını, İçişleri Bakanlığından müfettiş talep ettiklerini ancak gönderilmediğini ileri süren Sırrı Sakık şöyle konuştu:

"Sadece esnafa olan borç 23 trilyon. Bu Türkiye'de bir ilktir. Milletvekilliğinden istifa edip belediye başkanlığı yapmaya başladıktan sonra yargı kıskacına mahkum oldum. Her gün Türkiye'nin dört bir yanından fezlekeler geliyor. Buradaki savcılar da sağ olsunlar söylediğim her sözcüğü evire çevire ters düz ederek hakkımda davalar açıyor. Ben bu topraklara 'barış hayat bulsun' diye geldim. Ama hala benden 30 Mart, 1 Haziran seçimlerinin rövanşını almaya çalışanlar, içindeki kini bir iman gibi büyütenler bunların adı yargıç olmaz. O zaman yargıç kimliğinden arınıp, benimle geleceksiniz alanlarda öyle hesaplaşacağız. Siyaset mi yapmak istiyorsunuz hodri meydan. Benim söylediklerimi ters düz etmeyin, yargı size böyle bir görev vermez, böyle bir yetki de vermez. Biz yargıyı tanırız, nasıl yargılandığımızı da biliriz. Yani bize dünün güneşiyle bugünün çamaşırlarını kurutmayın. Ben size bu topraklarda barışın nasıl hayat bulacağına dair kendimi riske atarak gelmişim, vekillikten ayrılmışım. Ama siz benden rövanş almaya çalışıyorsanız, yanılırsınız. Yani cümrünüz kadar yer yakarsınız. Ölümden öte yol yoktur. Her gün bu topraklarda insanlar ölüyor. Bize yeni hayatlar sunmak adına kendi bedenlerini ölüme yatırıyorlar. Ben de o insanlardan biriyim. Bu topraklara barışı getirmek için gerekirse bedenimi de ölüme yatırmaya hazırım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırrı Sakık: 3 Aylık Maaşım Olan 10 Bin Doları Kobani'ye Gönderdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement