"Ah! Türkçem" Adlı Oyun Hem Güldürdü Hem Düşündürdü - Son Dakika
Kültür Sanat

"Ah! Türkçem" Adlı Oyun Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

"Ah! Türkçem" Adlı Oyun Hem Güldürdü Hem Düşündürdü

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Halk Eğitim Merkezi Diksiyon ve İletişim kursiyerlerinin yılsonu gösterisi olarak hazırladığı "Ah! Türkçem" adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

05.06.2015 23:18  Güncelleme: 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tacettin Şimşek'in yazdığı "Ah! Türkçem" adlı oyun, Mezitli İç İşleri Bakanlığı'nın tiyatro salonunda sahnelendi. 12 kişilik tiyatro ekibinin hazırladığı oyun, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Oyun öncesi, Türk edebiyatının tanınmış şairlerinin eserlerinden oluşan şiir dinletisi ve ardından Türk halk müziğine gönül vermiş değerli sanatçılarının eserlerinden oluşan türkü dinletisi ise, seyirciler tarafından büyük alkış aldı.

Tiyatro gösterisini, Mezitli kaymakamı Nazım Madenoğlu, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Turna ve çok sayıda vatandaş izledi. Halk Eğitim Merkezi Diksiyon Öğretmeni ve oyunun yönetmeni Edlan Bostancı, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Türkçeye gereken özenin gösterilmediğini ve dilimizin giderek köreldiğini belirtti.

Bostancı, " Türk edebiyatının tanınmış şairlerinden Yahya Kemal'in "Türkçe ağzımda annemin sütüdür" diyerek yücelttiği, Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın ise "Türkçem benim ses bayrağım" diyerek hem yücelttiği hem de kutsallaştırdığı dilimize bugün gerekli özeni göstermiyoruz. İnsanlarımızda bugün Türkçe sevgisi, ana dili duygusu, dil bilinci ve duyarlığı yeterince yok. Bu soruların iyice düşünülmesi, sürekli göz önünde tutulması gerekiyor. Bizlerde bu sorunları ortaya koymak adına öğrencilerimle birlikte "Ah!Türkçem" adında bir tiyatro oyunu sahneye koyduk" dedi.

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ise, gösteri sonunda yaptığı konuşmada, Türkçemize hizmet eden böyle güzel bir sahne gösterisi hazırladıkları için diksiyon eğitmeni ve öğrencilerine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ve Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Turnalı, gösteride görev alan kursiyerleri tek tek tebrik ederek, katılım ve teşekkür belgelerini takdim ettiler.

Haber :Mehmet KOÇAK/ MERSİN

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat 'Ah! Türkçem' Adlı Oyun Hem Güldürdü Hem Düşündürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement