Ahi Evran Etkinliğinde 'Şed Kuşanma' Parkta Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ahi Evran Etkinliğinde 'Şed Kuşanma' Parkta Yapıldı

Ahi Evran Etkinliğinde \'Şed Kuşanma\' Parkta Yapıldı

Anadolu'da 'Esnaflığın Piri' olarak bilinen Ahi Evran-ı Veli etkinliklerinde Kayseri'nin Tomarza İlçesi'nde de 'Şed Kuşanma' töreni yapıldı.

27.05.2016 12:47

Anadolu'da 'Esnaflığın Piri' olarak bilinen Ahi Evran-ı Veli etkinliklerinde Kayseri'nin Tomarza İlçesi'nde de  'Şed Kuşanma' töreni yapıldı.

Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde her yıl farklı bir ilçede düzenlenen 'Şed Kuşanma' etkinliği, bu sene Tomarza'da yapıldı. Etkinliğe, Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, Belediye Başkanı Fahrettin Işık, esnaf kuruluşları yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Parkı'nda saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan etkinlikte geleneksel 'Şed Kuşanma' yapıldı. Konuşmacılar, temelleri 13'üncü yüzyılda Ahi Evran tarafından atılan ahiliğin sadece esnafın ticari hayatını değil, aileden sokağa kadar toplumun tamamına ilişkin bir yaşam felsefesi olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, ahilikte kalfalıktan ustalığa geçişi sembolize eden 'Şed Kuşanma' töreni canlandırıldı, davetlilere ahilik pilavı ikram edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ahi Evran Etkinliğinde 'Şed Kuşanma' Parkta Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement