Ahi Evran Üniversitesinde Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Ahi Evran Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ), mezuniyet töreni düzenlendi.

01.06.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ), mezuniyet töreni düzenlendi.

AEÜ'den yapılan açıklamaya göre, 2014-2015 akademik yılı mezunları Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'ndaki mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı.

Törende konuşan Vali Necati Şentürk, Ahi Evran Üniversitesinden mezun olan gençlerin, eğitimlerini bilgili ve donanımlı bir şekilde tamamladıklarına inandığını belirtti.

Gençlerin, eğitimleri süresince aldıkları bilgileri ve öğrendiklerini gerçek hayata yansıtmalarının önemine işaret eden Şentürk, "İsmini medeniyetimizin en büyük projesi olan Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli'den alan üniversitemiz sürekli gelişmekte ve kendini yenilemektedir. Buradan mezun olan gençlerimizi çok iyi yerlerde göreceğime inanıyorum. Üniversiteler, hayata dönük bir eğitim sistemini esas almalıdır. Ahi Evran Üniversitemiz, gerek ilimiz gerekse ülkemizin ekonomik, sosyal, akademik hayatına, sanayileşmesine katkıda bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya da törende yaptığı konuşmada, gençleri en iyi şekilde eğiterek hayata hazırladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından üniversiteyi dereceyle bitiren öğrenciler yaş kütüğüne plaket çaktı. Protokol üyeleri, öğrencilere diplomaları ve hediyelerini takdim etti.

Törene, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, daire müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahi Evran Üniversitesinde Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement