Ahilik Haftası - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak'ıın konuşması Necmettin Sadıkoğlu'nun İhsan Kalaz'a şeddini kuşatması Plaket verilmesi Ustalardan görüntü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Ahilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

25.05.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak'ıın konuşması

Necmettin Sadıkoğlu'nun İhsan Kalaz'a şeddini kuşatması

Plaket verilmesi

Ustalardan görüntü

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Ahilik Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Tarihi Çarşı'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ahiliğin kardeşlik, dostluk, güzellik ve cömertlik olduğunu söyledi.

Ahilikle yerleşik ve şehir hayatının başladığını ifade eden Bulacak, "Ahiliğin kuruluşu Selçuklulara kadar, az daha geriye gittiğiniz de Anadolu'ya gelişimize kadar gidiyor. Yeni bir yurda geliyorsunuz, ülke olacaksınız, bir arada olacaksınız, millet olacaksınız. Hem üreteceksiniz hem de güzel örnek olacaksınız. Ahiliğin kuruluş amacının başında bunlar var." diye konuştu.

Törende, bakır rölyef ustası Necmettin Sadıkoğlu, ahilik kültürüne göre çıraklıktan ustalığa geçen İhsan Kalaz'a şeddini kuşatarak ustalığa terfi ettiğini ilan etti.

Konuşmanın ardından Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile diğer protokol üyeleri, kaybolmaya yüz tutan mesleklerin temsilcilerine plaket taktim etti.

Ahilik Haftası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement