Ahlat Kültür Haftası Müzik Etkinlikleri İptal Edildi - Son Dakika
Yerel

Ahlat Kültür Haftası Müzik Etkinlikleri İptal Edildi

Ahlat Kültür Haftası Müzik Etkinlikleri İptal Edildi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bu yıl 25’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Avrasya-Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri’ndeki eğlence programları iptal edildi.

12.08.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Avrasya-Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri'ndeki eğlence programları iptal edildi.

Makamında gazetecilere açıklama yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, son günlerde yaşanan üzücü olaylardan ve şehit haberlerinden ötürü bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Avrasya- Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri'ndeki eğlence programlarının tümünü iptal ettiklerini söyledi. Başkan Çoban, "Ülkemizde yaşanan bir takım sıkıntıları da göz önünde bulundurarak, Ahlat Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu ile yapmış olduğumuz istişare sonucunda müzik ve eğlence programlarını iptal ettik. Özellikle müzik ve eğlence programlarıyla alakalı genel merkezimizin de göndermiş olduğu genelgeye de uyarak Ahlat Kültür Haftası'nda düzenlenmesi planlanan tüm eğlence ve müzik programlarını iptal ediyoruz. Belki bir takım kültürel faaliyetler devam edebilir, bu da panel gibi yani kapalı alanlarda olması gereken faaliyetleri icra edeceğiz. Diğer tüm programları iptal ediyoruz. İnşallah Cenab-ı Hak ülkemizde huzur sağlar. Bu sıkıntılardan ülkemiz, vatandaşlarımız inşallah bir an önce kurtulurlar. Bizde o zaman daha sağlıklı programlar hazırlar, vatandaşlarımızın güvenliğini düşünerek böyle bir çalışmayı daha sağlıklı yürütürüz diye düşünüyorum. Bir taraftan acılar paylaşılırken öbür taraftanda eğlence yapılmasının çok doğru olmayacağı kanaatindeyim. Elbette ki Kültür Haftamız bizim için çok önemlidir. Ama her bir insanımızın yüreği de bizim için önemlidir. Onları da düşünmek zorundayız. Bu vatan için can verenler varsa onları hiçe sayarak eğlence programlarına giremeyiz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat Kültür Haftası Müzik Etkinlikleri İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement