Ahlat Sevgisi 15 Günde 12 Şiir Yazdırttı - Son Dakika
Yerel

Ahlat Sevgisi 15 Günde 12 Şiir Yazdırttı

Ahlat Sevgisi 15 Günde 12 Şiir Yazdırttı

Zonguldaklı emekli imam hatip Halil Gültekin, Bitlis'in Ahlat ilçesiyle ilgili yazmış olduğu şiirleriyle büyük beğeni topluyor.

20.06.2016 09:32  Güncelleme: 10:10

Uzun yıllardır şiir yazan 52 yaşında ki Halil Gültekin, kızının Ahlat'a tayini ile birlikte ilçeyi yakından görme ve tanıma fırsatı yakaladı. İlçeyi oldukça beğenen Gültekin, Ahlat ile ilgili 12 şiir yazdı.

15 GÜNDE 12 ŞİİR

Yaklaşık 15 gün gibi kısa bir sürede 12 şiir yazan Gültekin, ilçeyle ilgili yazdığı şiirlerin ise sadece bir kitap haline getirilmesini istiyor. Şiirlerinin Ahlat'ta değerlendirilmesini ve bu konuda hiç bir kar amacı gütmediğini de vurgulayan Gültekin, Ahlat'ın tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, el sanatları ve Ahlatlı şehitlerle ilgili şiirlerinin olduğunu söyledi.

KIZIMIN TAYİNİ ÇIKINCA BURAYA GELDİM

Gültekin geniş bir şiir arşivinin de olduğunu belirterek, "1998 yılından şiir yazmaya başladım. Tabi zamanla kendimi şiir noktasında geliştirdim. Hemen hemen ilgimi çeken her konuda şiir yazmaya başladım. Yazdıkça da bu işi oldukça sevdim. Ahlat ismini ise lise yıllarımda ki tarih derslerinden duymuştum. Fakat bu zamana kadar görme imkanım olmamıştı. Fakat Allah nasip etti şimdi Ahlat'tayım. Öğretmen kızımın tayininin buraya çıkmasıyla ilçeyi görmek istedim. Yaklaşık 2 aydır Ahlat'tayım. Tabi Ahlat'ın tarihi ve doğal güzelliklerinden etkilenmemek mümkün değil.

TEK İSTEĞİM ŞİİRLERİMİ KİTAP HALİNE GETİREBİLMEK

Bende bu süre içerisinde Ahlat ile ilgili 12 şiir yazdım. Çalışmalarımda devam ediyor. Bunun yanı sıra çok geniş bir şiir arşivimde bulunuyor. Emekli bir imamım. Tabi imamlık kutsal bir meslek olduğu için insana bir duygu yüklüyor. Şuanda tek isteğim Ahlat ile ilgili yazdığım şiirlerin bir kitap haline getirilmesidir. İlçeden ayrılmadan önce şiirlerimin değerlendirilmesini istiyorum. Bundan da şahsi olarak hiçbir çıkar beklemiyorum.

Sadece bu güzel ilçe için yazdıklarımın burada okunmasını ve değerlendirilmesini istiyorum. Öte yandan kendisiyle halen tanışmadığım ve sadece duyduklarımdan yola çıkarak Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu içinde bir şiir yazdım. Kendisinden de Ahlat için yazdığım bu şiirlerin değerlendirilmesi noktasında destek bekliyorum" dedi.

Gültekin, yazmış olduğu şiirlerin çevresindeki vatandaşlar tarafından da oldukça beğenildiğini ve bu şiirlerin kitaplaştırılmasının çok daha faydalı olacağını sözlerin ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat Sevgisi 15 Günde 12 Şiir Yazdırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement