Ahlat'ta Anneler Günü Programı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Anneler Günü Programı

Ahlat\'ta Anneler Günü Programı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen “Anneler Günü” programına Ahlatlı bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

16.05.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen "Anneler Günü" programına Ahlatlı bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

Ahlat Kültür Merkezinde düzenlenen anneler günü program, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun eşi Arzu Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Kadınını Bilgilendirme Geliştirme Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AHKAD) Başkanı Semra Çeker tarafından düzenlendi. Slayt gösterileri ile başlayan program AHKAD Başkanı Semra Çeker'in konuşmasıyla devam etti. Çeker konuşmasında: "Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü anneler günü olarak kutlanır. Halbuki İslam dini yılın sadece bir gününü anneler günü olarak kabul etmez. Her gün anneler günüdür bizim için. Peygamber Efendimiz (sav) "Cennet Annelerin Ayakları Altındadır" buyurarak, dinimizin annelere verdiği önemi göstermiştir. Bu nedenle hepimizin anneler gününü kutluyorum. Bu programda emeği geçen çok kıymetli Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu'na ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra Ahlat Engellilerle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir bir konuşma yaptı. Akdemir konuşmasında: "Fiziksel engelli bir çocuğun annesiyim. 8 yıllık bu süreçte oğlumu hiçbir zaman kaybetmedim. Çocuğumun fiziksel engelli olması nedeniyle eli, kulağı, gözü ve her şeyi olmaya çalıştım. Çocuğunuz nasıl olursa olsun annelik duygusu hiçbir zaman değişmiyor. Ama çocuğunuz engelli olunca anneliğiniz başka bir hal alıyor. Engelli annesi olmak demek görmeyen çocuğunun gözleri önünde sessizce ağlamak, duymayan çocuğun kulakları olmak, yürüyemeyen çocuğunun ayakları olmak, zihinsel engelli çocuğuna deli denilse dahi yüreğine taş basarak dik durabilmek demektir. Annelik kutsal bir vazifedir. Bu her anne içinde aynıdır" dedi.

Ardından Sabahattin Sunav isimli vatandaşın annesine yazığı duygu dolu bir şiir okundu. Daha sonra Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nun eşi Arzu Tekbıyıkoğlu bir konuşma yaptı.

Arzu Tekbıyıkoğlu konuşmasında: "Hepimizin anneler günü kutlu olsun. Annem kelimesi bile bizlere mutluluk veriyor. Varlığının mutluluğunu, yokluğunun hüznünü tarif etmek mümkün değil. Sizce anne doğuran mıdır, doyuran mıdır yoksa doğurtan mıdır? Bence bir anne evladını hayatın geniş ahestesi dahilinde doğrultan olmalıdır. Doğarken anne ile olan göbek bağımızı keserken, ölüme nişanlanıyoruz. Bu ölümlü hayat gerektiği kadar değer vermeyi, bir anne evladına öğretebilmelidir. Evlada kendisinin sahip olduğunu değil de, bir emanetçi olabilmeyi hissettirebilmelidir. Allah hepimizi evladını hakkıyla sevenlerden eylesin" dedi.

Daha sonra Bitlis Valisi Orhan Öztürk'ün eşi Emine Öztürk bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında, değerli anneler ve anne adaylarının gününü kutlayarak, burada olmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Öztürk konuşmasında: "Annelik en kutsal meslektir. Burada çok sayıda anne ve anne adayları var. Lütfen hanımlar çocuklarımıza ışık olalım ve onlara sevgi verelim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aile Danışmanı Ergül Özkul tarafından "Ben Anneyim" konulu bir konferans verildi. Konferansın ardından Ahlat Halk Korosu tarafından yöresel müziklerin seslendirilmesiyle birlikte, düzenlen program sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Anneler Günü Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement