Ahlat'ta Huzur Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Huzur Toplantısı

Ahlat\'ta Huzur Toplantısı

Bitlis İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Ahlat’ta sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek “Huzur Toplantısı” yaptı.

17.04.2014 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, Ahlat'ta sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek "Huzur Toplantısı" yaptı.

Ahlat Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bitlis İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, yaklaşık 2 ay önce Bitlis'e atanarak göreve başladığını ifade ederek, yoğun bir seçim geçirdiklerini söyledi. Müdür İşler, "Göreve başladıktan sonra yoğun bir mahalli idareler seçimleri geçirdik, hızlı bir tempo yaşadık ve onun akabinde de artık normal sürece doğru bir geçiş yaptık. Biz bize düşen kısmını layıkıyla yapmaya özen gösteriyoruz. Bugünkü yaptığımız bu toplantı belki benim prensibim gereği atandıktan çok kısa bir süre yaptığım ve zaman zamanda ilçelerde de yaptığım toplantılardan birisiydi. Bu toplantılarımızı farklı yorumlara sebebiyet verebileceği düşüncesiyle seçim öncesi yapmadık. Geçen haftada polis teşkilatının 169'ncu kuruluş yıl dönümü kutlandı. Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı sosyal projeler, Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından yapılan sosyal destekli projeler 81 il arasında birinci seçildi. Geçen haftada 10 Nisan günü Ankara'ya giderek Sayın İçişleri Bakanımızın elinden ödülümüzü aldık. Dolayısıyla geçen haftamızda öyle geçti. Bu hafta başı artık halkımızla dertleşme, bütünleşme, kaynaşma veya diğer eski tabiriyle huzur toplantısı adını verdiğimiz toplantıyı yapmak istedim. Bu toplantıların ilkini dün Bitlis il merkezinde büyükçe bir kahvehanede çok samimi bir ortamda yaptık. Biz bunu ilk defa yapmıyoruz, sonda olmayacak. Allah ömür verdikçe ve burada oldukça halkımızla kucaklaşma, dertleşme, sorunlarını birebir dinlemeye yönelik bu toplantılarımız sürecek" dedi.

Ahlat'ta seçim sonrası yaşanan olayları değerlendiren İl Emniyet Müdürü İşlek; "Hepinizin bildiği gibi seçim sonrası bazı sıkıntılar gündeme geldi, istenmeyen olaylar oldu. Bunlar bazı vatandaşlarımızın oluşturduğu suni kriz değil, bazı beynelmilel güçlerin yurdumuz içerisinde piyon olarak kullandığı bazı unsurların örgütlü çalışması sonucu olduğu da netlik kazandı. Sıradan bir halk hareketi veya bir vatandaşın protestosu olmadığı anlaşıldı. İnşallah o kötü tablo ve fotoğraf bir daha yaşanmaz. Yaşanmaması içinde bizde elimizden gelen her türlü gayreti ve faaliyeti göstereceğiz. Seçim sonrası oluşan olaylar Ahlat'ın tarihinde kara bir leke olarak kalacak. Ama bu kara leke sizi üzmesin. Belki kara lekeyi oluşturanlar açısından kirli bir sayfa, ama Ahlatlı için bu bir bakıma ibret vesikasıdır. Onun için herkes uyanık durmak, dik durmak, birlik bütünlük içinde hareket etmek durumundadır. Kendimizi birbirimize düşüren yalan dolan haberlerle, dedikodularla vatandaşımızı ürkütmeye, korkutmaya çalışan odakları sevindirmememiz lazım. Biz her konuda son derece duyarlıyız. İstihbaratımız yeterince çalışmaktadır. Kimlerin nerelerde ne işler çevirdiği bilinmektedir. Onun için temenni etmiyoruz ki bu yol ve yönde giden insanlar, devlet bu işlerde kayıtsız, duyarsız falan zannedilmesin. Vakti saati geldiğinde de bunun gereği yapılır. Hiç kimse insanlarımızı hukuk dışı korku, baskı ve sindirme yoluyla onlara taciz edecek hiçbir şeye kalkışmasın. Bizler buna göz yummayız, rehavet içinde olamayız. Temennimiz odur ki her vatandaşımız hukukun içerisinde kalsın. Hakkaniyet içerisinde 'Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü' sözünü herkes benimsesin. Onun için sizlerden dertlerinizi, sorunlarınızı böyle ortamlarda olduğu gibi bire birde paylaşmanızı istiyoruz. Ben ilin emniyet müdürü olarak, gücüm yettiğince, zamanım el verdiğince ilçelere de bizzat kendim gelerek bu toplantılara iştirak etmeye özen göstereceğim" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Emniyet Müdürü İşlek, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Özellikle Ahlat'ta personel yetersizliğinin ve MOBESE sisteminin olmayışı soruları ile karşılaşan Müdür İşlek, Ahlat Emniyet Müdürlüğü'nün personel sayısının artırılacağını ve gerekli görülen birimlerin kurulacağını söyledi.

Ayrıca, MOBESE sisteminin ihalesinin de yapıldığını belirten İşlek, ilerleyen günlerde kurulması için çalışmaların başlatılacağını ifade etti.

Düzenlenen huzur toplantısına İl Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Özyazıcı ve Ahlat İlçe Emniyet Müdürü Şaban Doğan ile İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bazı şube müdürleri de katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Huzur Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement